TSK üstün hizmet ödülü artırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2008 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Ödül Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, olağanüstü gayret ve çalışmaları sonucu bulundukları kıta, karargah ve askeri kurumlarda emsallerine nispetle üstün başarı sağlayanlara kıdemli albay aylığının 5 katı tutarında üstün hizmet ödülü verilecek.

TSK Ödül Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğin "Üstün Hizmet Ödülü" başlıklı 7. maddesiyle daha önce "kıdemli albay aylığının yarısı" tutarında olan üstün hizmet ödülü arttırıldı.

Buna göre, olağanüstü gayret ve çalışmaları sonucu eğitim, atış, spor, bakım ve benzeri idari ve lojistik hizmetlerde, ayrıca üstün cesaret ve feragat nakdi ödülü kapsamına girmeyen iç güvenlik ve terörle mücadele hizmetleri ile adli ve mülki görevlerde, bulundukları kıta, karargah ve askeri kurumlarda emsallerine nispetle üstün başarı sağlayanlara, kıdemli albay aylığının beş katı tutarında üstün hizmet ödülü verilecek.

Aynı yönetmeliğin 8. maddesinde yapılan değişiklikle de "yeni buluşlar yapan veya mevcut usullerde yenilikler meydana getirenler ile mesleğine ait eser yazan veya tercüme yapanlara" verilen "fikri gayret ödülü" de kıdemli albay aylığının yarısından, kıdemli albay aylığının 5 katına kadar artırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber