Bir ilk! Ağır ceza mahkemesi başkanı rüşvetten tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2008 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Bir ilk! Ağır ceza mahkemesi başkanı rüşvetten tutuklandı

Savcıdan hAkime rüşvet baskını

Savcı Gök, 101 yıl istenen çete liderini tahliye eden hakimi aynı gün rüşvet aldığı gerekçesiyle yakalattı

İzmir Cumhuriyet Savcısı Murat Gök, cezaevinden aldığı bir ihbar mektubu üzerine adliyede kendi odasının tam alt katında bulunan hakim A.K.'nin odasına dinleme cihazı koydurdu. 6 ay süren teknik takipte hakimin avukatlar aracılığıyla 101 yıl hapsi istenen V.O.Ç.'ten rüşvet istediği belirlendi.

TAHLİYE GÜNÜ RÜŞVET

Hakim A.K.'nin çete lideri V. O.Ç.'i serbest bıraktığı günün akşamı avukat olan yeğeni M.K. de takibe alındı. Polis, hakimin yeğeni M.K.'yi, Ç.'in avukatından 350 bin YTL rüşvet alırken yakaladı. Hakim A.K. de gözaltına alındı.

Rüşvetçi ve bonusu

İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi Reisi hakim A.K, çete liderini tahliye ettiği gün kardeşi A. Ç.'i de serbest bıraktı. Adalet Bakanlığı'nın izniyle dinlenen hakimin, telefonda, "Kardeşi A.'ı da 'bonus' olarak tahliye ettim" dediği öğrenildi.


Hakim rüşvetten tutuklandı

İzmir'de tefecilik suçundan cezaevinde bulunan bir tutuklunun tahliyesini sağladıkları için rüşvet aldıkları iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen mahkeme başkanı tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğünde mevzuat gereği ifadesi alınamayan Mahkeme Başkanı A.K, adliyeye sevk edilmiş, ifadesi Cumhuriyet Savcısı tarafından alınmıştı.

Mahkemeye çıkartılan İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı A.K, duruşma sonunda tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tefecilik ve organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla yargılanan V.O.Ç'nin serbest bırakılmasının ardından operasyon başlatılmış, mahkeme başkanı A.K'nin de aralarında bulunduğu kişiler gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber