İl Planlama Uzmanlığı Mesleğine İlişkin Ayrıntılı Bilgi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Kasım 2008 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Planlama Uzman Yardımcılığı sınav ilanı yayımlandıktan sonra çeşitli sitelerde mesleğimiz hakkında gerçeği yansıtmayan bilgiler yayınlanmışır. Gerek yanlış bilgilenmeyi önlemek gerekse meslek hakkında merak edilen sorulara cevaplandırmak amacıyla mesleğimiz hakkında ayrıntılı bilgi verilmiştir.

İçişleri Bakanlığı İl Planlama Uzmanlığı

1. İl Planlama Uzmanlığı bir kariyer meslek sınıfıdır.

2. İl Planlama Uzman ve Yardımcıları Valilikler bünyesindeki İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüklerinde istihdam edilmekle birlikte Bakanlık merkez birimlerinde geçici görevli olarak çalışmaktadırlar.

3. İl Planlama Uzman Yardımcıları 3 yıl görev yaptıktan sonra Bakanlığın belirlediği konuda tez hazırlarlar. Yapılacak olan tez savunmasında başarılı görülen uzman yarıdımcısı İl Planlama Uzmanlığına atanır.

4. Görevde yükselme sürecinde müdür ve daire başkanı olunabilmektedir.

5. İlk göreve başlayan İl Planlama Uzman Yardımcısı 1180 YTL. almaktadır. İl Planlama Uzmanı İse 1290 YTL. almaktadır. (Aİle, çocuk yardımı hariç)
İl Planlama Uzmanlığı 2009 Yılı Programı, Ulusal Program Taslağında yer almakta olup kısa sürede özlük haklarının düzeltileceği beklenmektedir.

6. Şu an İllerde görev yapan İl Planlama Uzman ve Yardımcıları Valiliklerin en kalifiye personeli olmak birlikte nitelikli birçok iş taraflarınca yürütülmektedir.

7. Valiliklerde birçok önemli proje (İLEMOD, İKİS vb.) İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüklerince yürütülmektedir.

8. Meslek hakkında daha fazla bilgiye Türk İdare Dergisinde yayımlanan "İçişleri Bakanlığı'nda Kariyere Dayalı Uzmanlaşma ve Yeni Bir Model Önerisi" adlı makalede bulabilirsiniz.

Yukarıdaki ileti "Haber Gönder" ile memurlar.net'e ulaştırılmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber