Eğitim seviyesi 2 yıl süreli ön lisans düzeyine yükseltilen astsubayların subaylığa geçiş koşullarını düzenleyen tasarı Meclis'e sunuldu.

Haber Giriş : 07 Haziran 2003 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim seviyesi 2 yıl süreli ön lisans düzeyine yükseltilen astsubayların subaylığa geçiş koşullarını düzenleyen tasarı Meclis'e sunuldu.

4 yıl süreli fakülte bitiren astsubaylar, subay olabilecek.

Astsubaylıktan subaylığa geçiş koşullarını yeniden düzenleyen yasa tasarısı, TBMM'ye sunuldu.
Astsubay Meslek Yüksekokulları Kanunu uyarınca eğitim seviyesi 2 yıl süreli ön lisans düzeyine yükseltilen astsubayların subaylığa geçiş koşullarını düzenleyen tasarıya göre, TSK'nın ihtiyacı göz önüne alınarak her yıl belirlenecek kontenjan oranında, "emsali arasında temayüz etmiş", en az 4 yıl süreli fakülte veya yüksekokulları bitiren astsubaylar, belli koşullarla subay olabilecek.

Buna göre, subaylığa geçmek isteyen astsubayın sınava başvuru tarihinde en az üstçavuş rütbesinde ve astsubay olarak altıncı hizmet yılını tamamlamış, dokuzuncu hizmet yılını bitirmemiş olması gerekiyor. Ayrıca, astsubaylığa nasıp tarihinden itibaren aldığı sicil notlarının ortalaması sicil tam notunun yüzde 90 ve üstünde olması, subaylığa layık bulunduğunun sıralı sicil üstleri tarafından onanması, seçme sınavı ve bunu takip eden okul ve kurslarda başarı göstermesi şartı aranıyor. Astsubaylıktan subaylığa geçen personel, yüzbaşı rütbesine kadar yükselebilecek
Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber