Adalet Bakanlığı 2009 yılı lojman başvuruları

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Aralık 2008 10:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.

ADALET BAKANLIĞI

Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü

Sayı : B030HİG000000-5- ?/... /2008

Konu : Lojman başvuruları

??????? GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

??????? BAŞKANLIĞINA

??????? CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

...?????? BÖLGE İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA

Ankara merkezinde bulunan ve tahsis işlemleri Genel Müdürlüğümüzce yürütülen lojmanlarla ilgili olarak, Kamu Konutları Yönetmeliği'nin 14. maddesi uyarınca kendisine konut tahsis edilmesini isteyenler tarafından verilecek başvuru beyannamelerinin her yıl Ocak ayı içerisinde değerlendirilerek lojman sıra cetvelinin düzenlenmesi gerektiğinden, 2009 Ocak ayı itibariyle Lojman Sıra Cetveli yeniden düzenlenecektir.

Bu itibarla;

1) Kendisine konut tahsis edilmesini isteyenlerin bir örneği ekte gönderilen ve www//higm.adalet.gov.tr isimli internet adresinde yayınlanan ?Başvuru Beyannamesi?ni, Yönetmeliğin 14. maddesine uygun olarak doldurup, Personel Genel Müdürlüğü Açık Sicil Bürosu ile Gizli Sicil Bürosuna onaylattırarak, Konut Tahsis Komisyonuna sunulmak üzere en geç 31 Ocak 2009 günü Genel Müdürlüğümüzde olacak şekilde göndermeleri,

Halen lojmanda oturan ve yer değişikliği talebinde bulunanların da aynı tarihe kadar bir dilekçe ile başvurmaları,

Daha önce lojman tahsisi veya yer değişikliği talebinde bulunanların da anılan tarihe kadar başvuru beyannamesi doldurmaları veya dilekçelerini yenilemeleri,

Gerekmektedir.

2) Başvuru beyannamesinde herhangi bir eksiklik veya yanlışlık olması halinde başvurular işleme konulmayacaktır.

3) 31 Ocak 2009 tarihinden sonra yapılan başvurular ile başvuru beyannamesi ve yer değişikliği taleplerinde yıl içerisinde yapılacak değişiklikler o yıl için değerlendirmeye alınmayacaktır.

4) Anılan Yönetmeliğin 14. maddesi uyarınca göreve yeniden veya ilk defa atananların konut tahsis talepleri, ataması Ocak ayı içinde yapılmış ise o yıl, aksi halde ve boş konut yok ise müteakip yılda değerlendirilecek ve puanlaması yapılacaktır.

5) Başvuru beyannamesi doldurulurken tercih edilecek konutun semti, merkeze uzaklığı, yüzölçümü, giriş veya üst kat oluşu, güneye cephesinin olup olmaması gibi hususların titizlikle değerlendirilmesi suretiyle talepte bulunulması hususunda gerekli özenin gösterilmesi gerekmektedir. Zira talebe uygun olarak lojman tahsisi yapıldıktan sonra vazgeçme dilekçesi verenlere o yılki lojman taleplerinin tamamı karşılanmadan lojman tahsisi yapılmayacaktır.

6) Lojman talep formunda herhangi bir yer belirtmeyenlerin tüm lojmanlardan talepte bulundukları kabul edilecektir.

7) Talep formunda giriş ve üst kat tercihi kutusunu boş bırakanların, giriş ve üst kat istemedikleri varsayılacaktır.

8) Halen oturmakta olduğu lojmanda en az 1 yıl süreyle oturmamış olanların yer değişikliği talepleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

Keyfiyetin ilgililere imza karşılığında tebliğ edilmesini arz/rica ederim.

Ayhan TOSUN

Hâkim

Genel Müdür

EK: Başvuru beyannamesi (1 adet)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber