Çalışanlara, emeklilere 'yılbaşı ikramiyesi' önerisi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2008 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, yılbaşında ekonomik krize karşı çalışanlara ve emeklilere bir maaş ikramiye verilmesini istedi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve beraberindeki heyet, parti genel merkezinde Sezer'i ziyaret etti.

Ülkede "henüz ayak sesleri duyulan" bir kriz yaşandığını dile getiren Akyıldız, buna karşı siyasi iradenin ciddi ve kararlı bir politika uygulaması gerektiğini belirtti.

Kriz ortamında herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan Akyıldız, yalnızca sermayenin desteklenmesinin yeterli olmayacağını, aynı zamanda işçi, memur, çiftçi, emekli, dul ve yetimlerden oluşan kesimin de desteklenmesinin zorunlu olduğunu söyledi.

Akyıldız, çoğunluğunu dar gelirlilerin oluşturduğu bu kesimin gelirlerinde bir artışa ihtiyaç olduğuna işaret ederek, "Kriz iyileştirmesi dediğimiz bir iyileştirmenin bütçe uygulamalarına yansıtılmasını istiyoruz" dedi.

Akyıldız, bu konuda Sezer'den destek istedi.

Zeki Sezer de krizin adının iyi konulması gerektiğini, çünkü sadece finansal piyasaları değil, tüm yaşamı etkileyen bir kriz yaşandığını belirtti. Sezer, işsizlerin arttığını, fabrikaların kapandığını, yeni yatırım yapılmadığını, enerji girdilerindeki artışlar nedeniyle yatırım yapacak ortamın da kalmadığını savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber