KPSS Tercihleri ve Eş Durumu Tayini (6 soru ve 6 cevap)

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Ocak 2009 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS tercihi yapacak adayların en çok düşündüğü konulardan birisi eş durumu tayinidir. Bu nedenle eş durumuna ilişkin memurlar.net olarak sizler için özel bir dosya oluşturduk.

KPSS tercihi sırasında evli olmaktan dolayı bir öncelik uygulanmakta mıdır?

KPSS tercih işlemleri sadece puana ve tercih üstünlüğüne göre yapılacaktır. Eş durumu yerleştirme sırasında gözönüne alınmamaktadır.

Kur'an kursu öğreticileri eş durumu isteyebilecek mi?

2008/4 tercih işlemlerinde Diyanet 657'a tabi Kur'an Kursu öğreticisi alacaktır. Bu kadrolara bayanlar başvurabilecektir. Diyanet Atama ve Yer Değiştirme yönetmeliğine göre, bir Diyanet personelinin eş durumundan dolayı nakil isteyebilmesi için, eşin memur olarak çalışması gerekmektedir. Eşi işçi, SSK'lı, Bağ-Kur'lu, 4/B'li sözleşmeli personel veya 399'a tabi sözleşmeli personel olanlar eş durumundan dolayı nakil isteyemeyecektir.

Eş durumu atamalarında eş memur mu olmalıdır?

657 sayılı Kanunun 72. maddesi ve buna dayanılarak çıkarılan yönetmeliğe göre eş durumundan dolayı nakil isteyebilmek için eşin memur olması gerekmektedir. Detaylı açıklama için tıklayınız.

Ankara ve İstanbul'a ne zaman gelebilirim?

Bir il'e eş durumundan dolayı veya başka bir nedenden dolayı tayin isteyebilmek için açık olması gerekmektedir. Oysaki özellikle Ankara'da istihdam fazlalığı vardır. Bu nedenle Ankara'ya tayin aldırmak kolay değildir. Eş durumundan tayin isteyecek olanlar başta olmak üzere tüm adayların bu hususu göz önüne alması gerekmektedir. Ancak burada şu hususu da belirtmek gerekmektedir: Eş durumu tayinleri objektif kriterlere göre yürütülmemektedir. Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı dışındaki kurumlarda tayinlerde objektif kriter bulunmamaktadır.

Belediyeye atanan eş durumu tayini isteyebilir mi?

Eş durumu tayini aynı kurumun farklı farklı illerdeki teşkilatları arasında uygulanabilir. Bu nedenle başka bir ilde teşkilatı olmayan belediye ve üniversite personeli eş durumu tayini isteyemez. Bu kişiler başka bir kuruma nakil olmalıdır. Gidecekleri kurumları kendisi bulmalıdırlar.

399'lu personel 657'e tabi memur kadrolarına nakil isteyebilirler mi?

Memurlar, 399'a tabi sözleşmeli pozisyonlara nakil isteyebiliyorken, 399'a tabi sözleşmeli personel 657'e tabi memur kadrolarına nakil isteyememektedir. Bu şu açıdan önemlidir. Bir KİT'e atanan aday yarın başka bir kuruma veya ile nakil istediğinde zorluk çekecektir. Zira memur kadrosu olan kamu kurumlarının çoğuna nakil isteyemecektir.

KPSS tercih robotunda karşılarında "sözleşmeli" ifadesi yer alan pozisyonlar 399'a tabi sözleşmeli görevlerdir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber