ÖDP Olağanüstü Konferans/Kongre'ye gidiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ocak 2009 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Solu uzun süredir tarihinin en ciddi krizlerinden birini yaşıyor. Kurucu Genel Başkanı olduğum ÖDP de bu krizden payına düşeni alıyor.

Bu krizden çıkış arayışı gerek emek hareketi gerekse demokrasi, barış ve özgürlük güçleri arasında yoğun tartışmalarla sürüyor.

Bu arayış sürecinde, özgürlükçü bir sol anlayışla toplumda eşitliği, demokrasiyi, barışı, emeğin haklarını, farklı kültürlerin birarada eşit koşullarda yaşamasını temsil eden güçlü bir mücadele ve taraf yaratma çabasını sürdürüyoruz.

Bu sürecin bir parçası olarak partimiz içinde de uzun süredir varolan tartışmaların yeni bir aşamasında, 4 Ocak Pazar günü yaptığımız Parti Meclisi Toplantısı'nda, Tüzüğümüzün ilgili maddesine ve delegelerden gelen taleplere dayanarak Olağanüstü Konferans/Kongre çağrısı yapmış bulunuyorum.

Delegelerimiz, demokratik bir zeminde farklı görüşler konusundaki eğilimlerini ifade edeceklerdir. Ayrıca partimizin çeşitli kurulları arasında oluşmuş olan güvensizlikleri ortadan kaldıracak demokratik bir irade göstereceklerdir. Kurumlar içi tartışmaların krize dönüştüğü anlarda, demokratik zeminlerin kullanılması önemli bir ihtiyaca cevap verir.

Bu sürecin sadece ÖDP için değil, Türkiye'deki toplumsal muhalefete, emek güçlerine, barış, özgürlük ve demokrasi mücadelesini sürdürenlere önemli mesajlar iletmesini umut ediyoruz.

Son olarak, bugün ANKA Haber Ajansı tarafından medyaya servis edilmiş olan haber hiçbir unsuru ile doğruları yansıtmamaktadır. Partimin Genel Başkanlığı'ndan istifa etmedim. Gazetecilik etiği, konunun birinci dereceden muhatabı olan kişiye bu sorunun yöneltilmesini gerektirir.

Ufuk Uras
ÖDP Genel Başkanı ve
İstanbul Milletvekili

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber