YARSAV'ın yönetim kurulu hangi görevlerde?

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Ocak 2009 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıda ilginç atama: AK Parti'yi YARSAV'ın ikinci adamı takip ediyor

Hükümete ve Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e ağır suçlamalarda bulunan Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV)'yle ilgili ilginç detaylar ortaya çıkıyor. YARSAV'ın ikinci adamı, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Sevimli'nin AK Parti'nin Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı faaliyetlerini izlemekle görevlendirildiği öğrenildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın yaptığı görevlendirmenin ardından Sevimli, AK Parti masası sorumlusu oldu. YARSAV'ın yönetiminde yer alan Sevimli, AK Parti'ye açılan kapatma davasında da görev almıştı. İddianamenin hazırlanmasında pay sahibiydi. Sevimli, YARSAV'da Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun yardımcılığını yapıyor. Sevimli'nin bu durumunun ihsas-ı rey olacağı ifade ediliyor.

YARSAV'ın adı kapatma davası ve Ergenekon bağlamında sık sık gündeme geldi. Ergenekon soruşturması sırasında İşçi Partisi (İP)'nde ele geçirilen CD'de AK Parti hakkındaki iddianameyle ilgili bir dosya bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le ilgili dosyada, 'A.Gül. Eminağaoğlu hazırladı' ifadesi yer alıyordu. Ayrıca iddianame eklerinde YARSAV bildirisi çıkmıştı.

Bu iddialar konuşulurken, YARSAV'ın Başkan Yardımcısı Zekeriya Sevimli'nin AK Parti'nin faaliyetlerini takipten sorumlu olduğu ortaya çıktı. Sevimli, AK Parti hakkındaki iddianamenin hazırlanmasında Yargıtay Başsavcısı Yalçınkaya'ya yardım etti. Sevimli, daha önce MHP'yi takip ediyordu. AK Parti'yi izleyen Yargıtay Savcısı Ufuk Şimşek'in ise sağlık sorunları gerekçesiyle ayrıldığı ileri sürüldü.

İddianameden YARSAV bildirisi çıkmıştı

YARSAV'ın AK Parti'ye olan ilgisi yeni değil. Kapatma davası iddianamesinde de YARSAV'ın izi çıkmıştı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın delil olarak sunduğu gazete kupürlerinin fotokopilerinin birinde YARSAV'ın meslektaşlarına gönderdiği bildiri yer almıştı. Bu durum, YARSAV'ın iddianameye katkı sağladığı yönündeki iddiaları yay-gınlaştırmıştı. Birlik Başkanı Ömer Fa-ruk Eminağaoğlu ise bunu 'dalgınlığa

ve tasarruf yapma isteğine' bağlamıştı.

YARSAV'ın yönetimi üst yargıdan

Tartışmaların odağına yerleşen YARSAV'ın yönetim kurulu, Yargıtay ve yerel mahkemelerde görev yapan hakim ve savcılardan oluşuyor. İşte o isimler:

Başkan Eminağaoğlu: Yargıtay Cumhuriyet Savcısı

Başkan Yardımcısı Zekeriya Sevimli: Yargıtay Cumhuriyet Savcısı

Genel Sekreter Ali Rıza Aydın: Anayasa Mahkemesi Raportörü

Sayman Ahmet Taşyurt: Yargıtay Cumhuriyet Savcısı (Eski sayman Mahmut Kamacı Yargıtay üyeliğine seçildi)

Başkan Yardımcısı Hasan Ali Atay: Yargıtay Tetkik Hakimi

Başkan Yardımcısı Kazım Dağdeviren: Ankara 1. İcra Hakimi

Başkan Yardımcısı Ziya Özcan: Ankara 1. İdare Mahkemesi Başkanı

Yönetim Kurulu Üyesi Eray Karınca: Ankara Aile Mahkemesi Hakimi

Yönetim Kurulu Üyesi Emine Ülker Tarhan: Yargıtay Tetkik Hakimi

Metin Arslan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber