Şarköy Belediyesi'nin bankadaki hesaplarına haciz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2009 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEKİRDAĞ'ın Şarköy İlçesi'nde, akaryakıt istasyonuna, lisans belgesi olmasına rağmen ruhsat vermeyen AKP'li Belediye, Tekirdağ İdare Mahkemesi tarafından 115 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi. Mahkeme kararından sonra istasyon sahibi Ahmet Geçit'in avukatları, Belediye'nin 4 bankadaki hesapları ile taşınmazlarına ihtiyaten haciz koydu.

Edirne'de kuyumculuk yapan Ahmet Geçit, 2004 yılında Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi'ndeki Mürefte Caddesi üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonunu satın aldı. Satış işlemlerinin tamamlanmasının ardından istasyonun yeni sahibi olan Ahmet Geçit, Şarköy Belediyesi'ne giderek ruhsatı değiştirmek istedi. Ancak Şarköy Belediyesi, ?Karayolu ile istasyon arasındaki 40 metre koşulunu karşılamıyor' gerekçesi ile istasyona ruhsat vermedi. Bunun üzerine istasyon sahibi Ahmet Geçit, Karayolları'ndan 40 metre koşulunu karşıladığına dair yazı aldı. Ancak bu belgeye rağmen Belediye'den ruhsat alamadı. Bunun üzerine Ahmet Geçit, Danıştay'a gitti ve Danıştay ruhsat verilmesine karar verdi. Bu süre zarfında istasyon için büyük miktarlarda yatırım yapan Ahmet Geçit iflasın eşiğine geldi ve benzin istasyonunu 2005 yılının sonunda bir başkasına sattı.

Ancak Ahmet Geçit, kendisinin zarara uğratıldığını belirterek Tekirdağ İdare Mahkemesi'ne Şarköy Belediyesi hakkında 2005 yılında 500 bini maddi, 5 bin manevi olmak üzere 505 bin liralık tazminat davası açtı. Yaklaşık 1.5 yıl süren davanın ardından mahkeme, Şarköy Belediyesi'ni haksız buldu ve 115 bin 663 lira tazminat ödemeye mahkum etti. Bu kararın ardından Ahmet Geçit'in avukatları Şarköy Belediyesi'nin 4 bankadaki hesapları ile tapuya kayıtlı taşınmazlarına ihtiyaten haciz koydu. Şarköy Belediyesi'nin ise 30 gün içinde Danıştay'a temyize'e gitme hakkı bulunuyor.

Satın aldığı akaryakıt istasyonuna ruhsat almakta sıkıntı çektiğini belirten Ahmet Geçit, ?Gayri Sıhhi Müesseseler (GSM) yönetmeleğine göre akaryakıt istasyonunun bir eksiği yoktu ve lisans belgemizde tamamdı. Ancak buna rağmen Şarköy Belediye Başkanı AKP'li Can Gürsoy bize ruhsat vermedi. Danıştay'a gittik ve ruhsat verilmesi kararı verildi. Ancak bu dönem içinde ben benzin istasyonunu sattım. Daha sonra belediye hakkında tazminat davası açtım ve kazandım. Şimdi Şarköy Belediyesi'nin banka hesapları ile taşınmazlarına avukatlarım aracılığıyla haciz koyduk? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber