KPSS İçin Başvuracak Kurumların Dikkatine!

Kamu kurumları, ÖSYM tarafından ilan edilen KPSS tercih kılavuzunda yer almasını istedikleri kadroları ve bunlara ilişkin nitelikleri Devlet Personel Başkanlığına bildirmektedir. Devlet Personel Başkanlığı, nitelik kod kılavuzunu yenilemiş olup, başvuruda bulunacak kamu kurumlarının dikkat etmesi gereken hususlara ilişkin olarak 8 maddelik yeni bir belirleme yapmıştır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Şubat 2009 16:30, Son Güncelleme : 29 Temmuz 2019 12:02
KPSS İçin Başvuracak Kurumların Dikkatine!

DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

AÇIKTAN ATAMA İZNİ BULUNAN VE ÖSYM BAŞKANLIĞI VASITASIYLA MERKEZİ YERLEŞTİRME TALEP EDECEK KAMU KURUM VE KURUŞLARININ DİKKATİNE!

1- Kamu kurum ve kuruluşları merkezi yerleştirme taleplerini hazırlarken;
-Tekniker kadrolarına önlisans düzeyinden
-Teknisyen kadrolarına ortaöğretim düzeyinden
-Önlisans düzeyinden talep edecekleri kadroları 7-10 (Tekniker kadroları 6-10) arası derecelerden ,
-Ortaöğretim düzeyinden talep edecekleri kadroları 13-10( meslek ya da teknik liselerin alanlarının tercih edildiği kadroları (12-9) arası derecelerden
talep edebileceklerdir.

2- Tercihte bulunacak kamu kurumları; yerleştirme talep etikleri toplam kadro sayısını üst yazıda belirtecekler, ayrıca Tablo Ek-2 de yer alan; kurum yetkilisinin adı soyadı, imza, telefon numarası ve gerektiğinde irtibata geçilecek ilgilinin adı, soyadı, telefon numarası ve mail adresini muhakkak dolduracaklardır.

3- Kamu kurum ve kuruluşları kod kılavuzunda yer alan ancak ?kapatıldı vb. açıklama yer alan alan ve programları her hangi bir kadro için tek başına talep edemeyecekler (örneğin: 4909 ?Büro Yönetimi ve Sekreterlik lisans programından mezun olmak.? ya da 4139 ?Eğitim Programları ve Öğretim lisans programından mezun olmak.? gibi, ancak halen eğitime devam eden alan/programlarla birlikte 2 nci?? alan/program olarak yazabileceklerdir.

4- Tabip, Diş Tabibi, Eczacı kadrolarına Sağlık Bakanlığı aracılığıyla kura yöntemiyle atamaları yapıldığından, bu kadrolara merkezi yerleştirme talep edilmeyecektir.

5- Kamu kurum ve kuruluşları yerleştirme talep edecekleri kadro/pozisyonlar için;
- öğrenime ilişkin en fazla (10) kod talep edebileceklerdir.
- öğrenim durumları itibariyle (2001)/(3001)/(4001) kodlarından birinin talep edildiği durumlarda ayrıca başka bir öğrenim kodu talep edilmeyecektir.

6- Askerlik durumu itibariyle;

Kurumlar ilgili mevzuatlarında açıkça hüküm bulunmayan hallerde, 6001 ?Erkek Adaylar İçin Muvazzaf Askerlik Hizmetini Fiilen Tamamlamış Olmak? ve 6005 ?Erkek Adaylar İçin Muvazzaf Askerliğini Yapmış Veya Askerlikten Muaf Olmak? kodlarını kullanamayacaklar, kullanmaları halinde bu talepleri işleme alınmayacaktır.

7- Yerleştirme talep eden kamu kurum ve kuruluşları, Devlet Personel Başkanlığına gönderdikleri taleplerinde sonradan herhangi bir değişiklik yapamayacaklardır.

8- Devlet Personel Başkanlığına intikal ettirilen talepler; Başkanlığımızca yapılacak incelemeyi müteakiben talep sahibi kurumlarca yapılacak mutabakatı müteakip ilan edilmek üzere ÖSYM Başkanlığına gönderilecektir. Mutabakat sağlanmayan talepler ÖSYM Başkanlığınca ilan edilmeyecektir.

NİTELİK KOD-KLAVUZU :

Formlar

Nitelik Kodları

ÖNEMLİ DUYURU : KURUMLAR ATAMA YAPACAKLARI KADROLARA AİT NİTELİKLERİ YUKARIDA BELİRTİLEN 17.02.2009 TARİHİ İTİBARIYLA GÜNCELLENMİŞ NİTELİK KOD KILAVUZUNU ESAS ALARAK BELİRLEYECEKTİR.NİTELİK KILAVUZUNDA YER ALAN AÇIKLAMALARA TİTİZLİKLE UYULMASI ZORUNLUDUR.

Not: Başkanlığımıza intikal ettirilecek olan EK-2 Formunda, Başvuru Şartları Bölümünde 1 den 10 a kadar olan sütunlar için yukarıdaki "EK-1 Nitelik Kodları " seçeneğinde yer alan niteliklere karşılık gelen kodlar kullanılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber