Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği öğrencilerine uygulanan çifte standart kaldırıldı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 05 Mart 2009 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümü okuyan öğrenciler yan dal olarak ikinci bir bölüm okuyarak matematik ve kimya gibi branşlarda da öğretmen olabilecek.

YAKUP BULUT / ANKARA

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümü okuyan öğrenciler yan dal olarak ikinci bir bölüm okuyarak Matematik, Türkçe veya kimya gibi branşlarda da öğretmen olarak atanabilecek. YÖK üniversitelerin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümünde okuyan öğrencilere uygulanan çifte standartı kaldırdı. Böylece öğretmenler Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ile birlikte ilgilerine göre Matematik Öğretmenliği, Tarih Öğretmenliği veya Biyoloji Öğretmenliği gibi bölümleri de okuyabilecek.

YENİ OKUL YAPARIZ

İki bölümün de zorunlu derslerini birlikte başararak mezun olacak öğrenciler çift lisans diploması alacak. ÖSS ile girdikleri bölümü bitirerek aldıkları diploma ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği yapabilecek öğrenciler, başarı ortalamalarına göre fakülte dekanlığının onayı ile aynı fakültede seçtikleri bir diğer bölüm derslerini de alabilecek. Örneğin Sınıf öğretmen-liği bölümünü yan dal olarak seçen bir öğrenci bu bölümden de diplomasını alıp ataması yapılabilinecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber