Üzerinde T.C. Kimlik numarası olan kurum kimliğiyle oy kullanılabilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2009 22:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YSK'dan kimlik numarası uyarısı talebi

Ankara - Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 29 Martta yapılacak yerel seçimlerde, seçmenlerin yalnızca üzerinde T.C. Kimlik Numarası bulunan bir kimlikle oy kullanabileceklerine ilişkin kararının, radyo ve televizyonlarda sıkça yayınlanmasını istedi.

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, YSK yaptığı duyuruda, söz konusu kararının, "Vatandaşların oylarını kullanırken herhangi zorlukla karşılaşmamaları bakımından, uydu ve ulusal düzeyde yayın yapan özel televizyon ve radyo kanallarında sıkça yayınlanmasını" istedi.

YSK'nın kararında, 29 Martta yapılacak mahalli idareler seçimlerinde, T.C. Kimlik numarası taşıyan, nüfus cüzdanı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi gibi seçmenin kimliğini tereddütsüz olarak ortaya koyan resimli ve resmi nitelikteki belgelerden birisinin sandık kurulu başkanlarına verilmesi suretiyle oy kullanılabileceği kaydedilmişti.

T.C. Kimlik Numarası taşımayan belgeye dayanılarak oy kullandırılamayacağı ifade edilen kararda, bunun dışında, seçmenlerin T.C. Kimlik Numarası taşımayan ve üzerine elle veya etiket şeklinde yazılan belgeler ile oy kullanmalarının mümkün olmadığına hükmedilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber