YSK, nüfus müdürlüğü personellerinin seçim görevlerini iptal etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2009 19:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye genelindeki nüfus müdürlüklerine yazı göndererek, seçimde görev alan nüfus müdürlüğü çalışanlarının görevlerinin iptal edildiğini açıkladı. İptalin nedeni ise, çalışanların 29 Mart seçim günü de mesai yapacak olmaları gösterildi. Bu talimat üzerine nüfus müdürlüğünde çalışanlar oylarını kullandıktan sonra mesai yapacak.

Kayseri Valiliği, yaptığı yazılı açıklamada, nüfus müdürlüklerinin 30 Mart 2009 tarihine kadar mesai yapacaklarını duyurdu. Seçimde TC numaralı kimliklerin gösterilmesiyle oy kullanılabileceği yönündeki YSK'nın kararının ardından, vatandaşların kimliklerini değiştirmeleri amacıyla Cumartesi ve Pazar günü de bu hizmeti alabilecekleri dile getirildi. Açıklamada, 29 Mart günü yani seçimlerin yapıldığı günde nüfus müdürlüklerinin TC numaralı kimliklerin verilmesine devam edeceği bildirildi.

Kayseri Melikgazi İlçe Nüfus Müdürü Mehmet Bozkurt, seçimin olduğu gün 29 Mart tarihinde nüfus müdürlüklerin mesai yapacağını aktardı. Mehmet Bozkurt, seçim günü de mesai yapılacak olmasından dolayı YSK tarafından kendilerine gönderilen yazıda, seçim günü görev alan nüfus müdürlüğü çalışanlarının bu görevinin iptal edildiğini aktardı. Bozkurt, hemen hemen bütün personelinin seçimde görev aldığını hatırlatarak, "Seçim günü mesai yapılacak olmasından dolayı memur arkadaşlarımızın seçimle ilgili aldığı görevin iptali iyi oldu. Şu anda çalışan 25 personelimiz bulunuyor. Seçim günü arkadaşlarımızın en azından oylarını rahatlıkla kullanmaları adına görev dağılımı yapacağız. Personelimizin yarısı öğlene kadar diğer yarısı da öğleden sonra mesai yapmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Mehmet Bozkurt, kimlik değiştirmek için müracaatlarda her geçen gün ciddi artış olduğunu ifade ederek, ilk gün bin olan başvurunun dün bin 700 olarak gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber