2008 yılı tedavi yollukları hala ödenmedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Mart 2009 21:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK, 2008 yılı tedavi yolluklarının hala ödenmediğini belirtti.

Eğitim çalışanlarının tedavi giderlerini cebinden karşıladığına dikkat çeken Koncuk "Hastalığın tedavisi için farklı illere gitmek zorunda kalanlar, gerek konaklama gerekse yol masrafını cebinden karşılamak zorunda kalmaktadır. Bazı çalışanlar, yol parasını bile borçla, harçla denkleştirmektedir. Böbrek hastaları ve kanser hastaları için durum daha da vahimdir. Bu hastalıklar uzun bir tedavi süreci gerektirdiğinden, hastaların masrafı katlanmaktadır. Tüm bu nedenlerden dolayı tedavi yolluklarının bir an önce ödenmesi zorunludur. Giderek pahalılaşan hayat şartları ve ekonomik krizin de etkileri düşünüldüğünde, tedavi yolluklarının alınamaması, açlık ve yoksulluk girdabında çırpınan eğitim çalışanlarının yükünü bir kat daha artırmaktadır." dedi.

Konunun Kurum İdari Kurulunda da gündeme getirildiğine belirten Koncuk " Kurum İdari Kurulu'nda tedavi ile ilgili her türlü giderlerin zamanında ödenmesi için gerekli tedbirlerin alınması konusunda 26.10.2007 tarihinde karar alındı. Ayrıca karar, 25.03.2008 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Kurum İdari Kurulu Çalışma Raporunda da belirtildi. Ancak bu kararın aradan geçen 17 aya rağmen uygulanmaması oldukça manidardır." dedi.

Koncuk açıklamasında "Tedavi giderlerinin ödenmesi konusunda 2009 yılında da sorun tam anlamıyla çözümlenebilmiş değildir. Şöyle ki; 2009 yılı bütçe kod yapısında değişikliğe gidilmiştir. Bu kapsamda yolluk ödemelerinde kullanılan ödenek ile sağlık harcamalarında kullanılan ödenek ayrıldığından ödenek bekleme sorunu yaşanmayacaktı. Ancak bu yine olmadı. 2009 yılında da tedavi yolluklarının ödenmesinde ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı vurdumduymaz bir tutum sergilemektedir. Diğer bakanlıklar personelinin tedavi yolluğunu zamanında öderken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın aynı hassasiyeti göstermemesi düşündürücüdür. İnsan hayatını doğrudan etkileyen bir konuya, böylesine seyirci kalınması şaşırtıcıdır. Türk Eğitim-Sen olarak Sayın Bakan'dan talebimiz; enerjisini eğitim çalışanlarının sorunlarına harcaması ve kendi çalışanına üvey evlat muamelesi yapmaktan vazgeçmesidir. Bakan Çelik, diğer bakanların yaptığı gibi kendi çalışanına sahip çıkmalıdır. Tüm bu nedenlerden dolayı tedavi yollukları gününde ödenmeli, gecikenlere ise gecikme zammı tahakkuk ettirilmelidir. Aksine yapılan uygulamalar eğitim çalışanlarını zor durumda bırakacaktır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber