Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği (SNo:77)

Haber Giriş : 21 Aralık 2003 07:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayı . BÜMKO : KY-15-115540-5078/ 18269-19

Konu : Tedavi Giderleri hk.

l. Bakanlığımıza ulaşan bilgilerden, «Devlet Memurlarının Tedavi Yardımı ve Cenaze Giderleri Yönetmeliği»nin tabip veya sağlık kurumlarına sevk işlemleriyle ilgili 8 ve 9 uncu maddelerinin uygulanmasında, bağlı oldukları kurumlar dışında ve başka kurumlar  bünyesinde hizmet gören birim elemanları ile denetim elemanları bakımından duraksamaya düşüldüğü anlaşılmaktadır.

2. Bilindiği gibi, söz konusu Yönetmeliğin «Memurun yurt içinde ve görevinin bulunduğu yerde hastalanması hali»ni açıklıyan 8 inci maddesi, ilgililerin asıl görevlerinin bulunduğu yerde hastalanmaları halinde durumun bağlı olunan kurum amirine duyurulmasını ve .kurum tabibi yahut en yakın resmi tabibe sevkin dairesince yapılmasına amirdir.

Maddede sözü edilen amirin esasında özlük hakları yönünden bağlı olunan kurumun amiri, tabibin de bu kurumun tabibi olması gerekmekle birlikte; Bakanlığımızın diğer Bakanlıklar ile katma bütçeli kuruluşlar nezdinde Muhasebe Müdürlüğü ve Bütçe Dairesi Başkanlıkları ile Saymanlık Müdürlükleri .kanalı ile yapmakta olduğu görevin yürütülüş özelliği gözönünde tutulduğunda bu hizmetlerde çalışan personelin bünyesinde hizmet gördükleri kuruluşların tabipliklerine sevkleri de mümkün görülmektedir.

3. Öte yandan, aynı Yönetmeliğin "Memurun, yurt içinde, görevinin bulunduğu yer dışında hastalanması hali"ni düzenleyen 9 uncu maddesi ise, böyle hallerde durumun memurların mensup oldukları kurumun o yerdeki teşkilatının amirine duyurulmasını ve sevkin bu teşkilatça yapılmasını öngörmektedir. Bu bakımdan, teftiş, denetim; inceleme ve soruşturma ile görevli denetim elemanlarının esas görev merkezleri, mıntıka merkezleri veya grup merkezlerinde hastalanmaları halinde bu merkezlerdeki Kurul, Mıntıka veya Grup yöneticiliklerine; bu yerler dışındaki görev yerlerinde mensup oldukları kurumun o yerdeki en yüksek dereceli amirine; mensup oldukları kurumun o yerde teşkilatı yoksa o yerdeki en büyük mülkiye amirine başvurarak sevklerini yaptırmaları gerekmektedir.

Bilgi edinilmesini ve uygulamaların bu esaslara göre yapılmasını arz ve rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber