Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği (Seri No 47)

Haber Giriş : 24 Aralık 2003 06:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BÜMKO : 115567-34/24463-19
Konu : Naklen Atamalarda verilecek aylık hk.

Çeşitli kuruluşlardan Bakanlığımıza gelen yazılardan Devlet Memurları Kanununun değişik 68 inci maddesinin (B) bendi gereğince 1 - 4 üncü dereceli kadrolarda çalışanlardan, kazanılmış hak aylıklarına eşit dereceli kadrolara atananlara verilecek aylık yönünden duraksamaya düşüldüğü anlaşılmaktadır.
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 2 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değişik 62 nci maddesinde,
«İlk defa veya yeniden veyahut yer değiştirme suretiyle;
a) Aynı yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ gününü,
b) Başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini, izleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar... » denilmekte aynı maddenin 1 inci bendinde de, kanuni izinlerin kullanılması veya geçici bir görevin yapılması sırasında başka bir göreve atanan memurlar için iznin veya geçici görevin bitimi tarihinde yukardaki sürenin başlıyacağı hükme bağlanmış bulunmaktadır.
Yine aynı kanunun 2 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değişik 170 inci maddesinde, kanuni izinlerin kullanılması sırasında ve geçici görevde iken asıl görev yeri değiştirilen memurların aylıklarının izin veya geçici görevin sona ermesine kadar eski görev yerlerinde kadro tasarrufundan ödeneceği açıklanmış bulunmaktadır .
Diğer taraftan, bu Kanunun 1897 sayılı Kanunla değişik 68 inci maddesinin (B) bendinin son fıkrasında; derece yükselmesindeki süre kaydı aranmaksızın 1, 2, 3 ve 4 üncü dereceye atananların, atandıkları kadro aylıklarının başka görevlere atanmaları halinde kazanılmış hak sayılmayacağı hükme bağlanmıştır.
Bu durum göre, aşağı derecedeki görevlere atanan ve atama emri kendisine tebliğ edilen memurun eski görev kadrosu ile ilgisi kalmadığından 170 inci madde hükmüne göre ödenecek aylık, memurun yeni atandığı görev aylığıdır.
Bu personelden sıhhi izinli, izinli veya geçici görevde bulunanların bu süreye ait aylıklarının, 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre, kendilerine tebligat yapılmış ise yeni görev aylığının, tebligat yapılmamış ise eski görev aylığının eski görev yerlerinde, kadro tasarrufundan, ödenmesi gerekmektedir .

Bilgileri ve gereğinin ona göre yapılması arz ve rica olunur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber