4/C'liler yeniden işçi olarak atanabilir

Özelleştirme uygulamaları ile birlikte en çok mağdur olan kesimlerden birisi de işçilerdir. Yaşanan bu mağduriyet sonrasında, 2004 yılında, bir Bakanlar Kurulu Kararı çıkarıldı ve işsiz kalanların 4/C'li olarak istihdam edilmesine imkan tanındı. Ancak sitemize gelen bazı iletilerde, 4/C'li olarak çalışanların işçi çalıştıran kurumlara geçiş yaptığına dair bilgiler iletilmekte olup, bu konuya ilişkin bir açıklama yayınlama gereği duyuyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Mayıs 2009 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İŞÇİ ALIMLARINDA ANA YÖNETMELİK

Kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alımı Kamu Kurum Ve Kuruluşlarlnın Daimi Kadrolarına İlk Defa İşçi Olarak Alınacaklar Hakkında Uygulanacak Sınav Yönetmeliği ile düzenlenmiştir.

Bu yönetmelik hükümleri gereğince işçi alımlarında KPSS puanları kullanılmaktadır.

İŞ KURUMUNUN ÇIKARDIĞI YÖNETMELİK

Diğer taraftan, Türkiye İş Kurumu 25 Nisan 2009 tarihli Resmi Gazetede "Yurtiçinde İşe Yerleştirme Hizmetleri Hakkında Yönetmelik" adlı bir yönetmelik yayımlamıştır. Yönetmeliğin 3. maddesinde öncelik hakkına sahip olanlar şu şekilde tanımlanmıştır:

"d) Öncelik hakkına sahip olanlar: Kanun veya Bakanlar Kurulu Kararıyla kamu kurum ve kuruluşlarının işçi kadrolarına gönderilmede veya alınmada öncelik hakkına sahip olduğu belirlenenler ile kamu kurum ve kuruluşlarının sürekli işçi kadrolarında çalışırken, disiplin soruşturması nedeniyle işten çıkarılanlar dışında, tekrar kamu kurum ve kuruluşlarının sürekli işçi kadrolarına yerleşmek isteyenleri"

4/C'Lİ NE YAPMALI?

Türkiye İş Kurumu çıkarmış olduğu bu yönetmelik hükmü gereğince kamu kurum ve kuruluşlarının sürekli işçi kadrolarında çalışırken, disiplin soruşturması nedeniyle işten çıkarılanlar dışında, tekrar kamu kurum ve kuruluşlarının sürekli işçi kadrolarına yerleşmek isteyenleri işe yerleştirmektedir. Bunun ilgili kişinin İŞKUR'a kaydını yaptırması ve yayımlanan ilanları takip etmesi gerekmektedir. İŞKUR, yayımladığı ilanlar sonrasında hem KPSS puanı olan adayları hem de bu adayların isimlerini ilgili kurumlara bildirmektedir. Bildirim sonrasında kurumlarca mülakat yapılmakta olup, bu da kayırmacılığa neden olmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber