Diş tedavisine ilişkin aynı davaya iki ayrı karar

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Mayıs 2009 23:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Zengin, eşi ve kendisinin eksik ödenen diş tedavi ücretlerini almak için Emekli Sandığıaleyhine açtığı iki davadan birini kazandı, diğerini kaybetti. Temyizde ise kaybettiğini kazanırken, kazandığını kaybetti

Emniyetten emekli memur Korkmaz Zengin, eşi ve kendisinin eksik ödenen diş tedavi ücretlerini almak için Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü aleyhine aynı gün ve aynı gerekçeyle açtığı iki davada mevzuat kurbanı oldu.

Zengin ve eşi Ayfer Zengin, diş tedavisi için bir kamu sağlık kurumuna başvurdu. Ancak tedavilerin 90 gün içinde yapılamaması nedeniyle serbest diş hekimine sevk edildiler. Çift protez yaptırdı ve faturaların bedelini tahsil edebilmek için Emekli Sandığı'na başvurdu. Ancak Emekli Sandığı, Zengin'in 1386 liralık, eşinin 2 bin 352 liralık tedavi faturasının sadece 302'şer liralık bölümlerini ödedi. Zengin de 9 Mart 2006'da hem kendisi hem de kendi üzerinden bakılan eşinin tedavi giderini alabilmek için iki ayrı dava açtı.

Zengin'in davasına Ankara 8. İdare Mahkemesi, eşinin davasına 10. İdare Mahkemesi baktı. Zengin davayı kaybederken, eşi kazandı. Emekli Sandığı Ayfer Zengin adına faiziyle 2 bin 254 liralık eksik tedavi bedelini gönderdi. Ama iki dava karşılıklı temyiz edildi. Bu sırada Zengin, maaşından 256 lira kesinti gördü.

Kazandı ve kaybetti

Araştırdığında eşinin davasını kaybettiği, ödenen paranın faiziyle 12 ay maaşından kesileceği, mahkeme masraflarının da tahsil edileceği söylendi. Şoke olan Zengin, ?Kendi adıma açtığım davayı kazanmışım. Ama şu ana kadar henüz bir ödeme yapılmadı. Bu nasıl adalet? Sosyal Güvenlik Kurumu'na bizzat, başkanlığa da telefonla soruyorum, doğru dürüst yanıt alamıyorum. Çok mağdurum? dedi.

Çiftin avukatı Çiğdem Başer ise bugüne kadar açılmış en az 100 davadan sadece Zengin'in davasının kaybedildiğini belirterek, ?Sorun mevzuatın sık sık değişmesinden kaynaklanıyor. Davanın açıldığı tarihten kararların yazıldığı zamana kadar üç yasa değişti? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber