Sağlıkta, becayiş ve 4/B'linin eş durumu tayin talepleri bu yıl alınacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Haziran 2009 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4/B'LİLER EŞ DURUMU TAYİNİ İÇİN 2010'U BEKLEMEYECEK

Sağlık Bakanı ile Sağlık sen arasındaki görüşmede, Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki personel için görevde yükselme sınavı, 4/B'lilerin eş durumu tayini ve becayiş taleplerinin bu yıl içinde karşılanması, 4924 kapsamında çalışan personelin eş ve sağlık mazereti tayin hakkı için düzenleme yapılması gibi konular da önemli aşamalar kaydedildi.

Sağlık Sen Başkanı Mahmut Kaçar, 10 Nisan 2009 tarihinde Sağlık Bakanı ile yaptıkları görüşmede başta hizmetlilerin görevde yükselme sınavı yoluyla VHKİ kadrosuna geçişi, sözleşmeli personelin eş ve sağlık mazereti tayini, becayiş hakkı olmak üzere çeşitli konularda önemli adımlar atıldığını hatırlatarak, ?Sayın Bakanla son görüşmemizde bu konularda yapılan çalışmalar tamamlanma aşamasına getirilmiştir. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının tek yetkili sendikası olan Sağlık-Sen, hizmet sendikacılığı ilkesiyle gerçekleştirdiği kazanımları önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacaktır? dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı sözleşmeli personele tanınan hakların uygulanmasına ilişkin yönergeye göre, sözleşmeli personel en erken 2010 yılında eş durumu tayin hakkı için başvurabiliyordu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sözleşmeli personelin mağduriyetinin bir an önce sona ermesi için taleplerin 2009 yılı içinde karşılanması önerisini getirisine olumlu buldu. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ görüşme sırasında, 4/B'lilerin eş durumu tayini ve becayiş taleplerinin 2009 yılı içinde karşılanması için düzenleme yapılması talimatı verdi.

4924'LÜLER İÇİN YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ HAZIR

Sağlık Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada "Sendikamızın 4924'lülerin eş ve sağlık mazereti tayin hakkına bir an önce kavuşması noktasındaki girişimleri de sonuca ulaştı. Sağlık Bakanlığı, 4924 kapsamında çalışan personele eş durumu ve sağlık mazereti tayin hakkı için gereken yönetmelik değişikliğini hazırlayarak, Devlet Personel Başkanlığı'na gönderdi." dedi.

YARDIMCI HİZMETLER SINIFI PERSONELİNE VHKİ KADROSU İÇİN ÇALIŞMALAR SON AŞAMADA

Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışan personelin VHKİ kadrosuna geçişi için 2008 Eylül ayından bu yana girişimlerini sürdürdüğünü belirten Sağlık Sen yetkileri, "10 Nisan 2009 tarihinde Sağlık Bakanı ile yaptıkları görüşme sonrası, sendikamızın talebi doğrultusunda görevde yükselme sınavı açılacağını duyurmuştu. Sendikamız Genel Başkanı Mahmut Kaçar, hizmetlilerin Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmenliği kadrosuna geçişi ile ilgili program üzerinde Bakanlıkla yürüttükleri çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu, programın ayrıntılarının netleştiğini, görevde yükselme sınavı açılacak kadro sayısı konusunda müzakerelerin devam ettiğini belirterek, önümüzdeki günlerde görevde yükselme sınavı ile ilgili takvimin açıklanacağını söyledi. (Yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personelin VHKİ kadrosuna başvurabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı onaylı 120 saatlik bilgisayar sertifikası olması gerekiyor.) Görevde yükselme sınavının Ekim ayı içinde yapılmasının planlandığını belirten Genel Başkanımız, aynı ay içinde unvan değişikliği sınavının da yapılacağı müjdesini verdi." dedi.

?GÖREV VE TEDAVİ YOLLUKLARI ÖDENMELİ?

Sağlık Sen'in Sağlık Bakanı ile görüşmesinde 2008 yılından bu yana ödenmeyen geçici görev ve tedavi yollukları da gündeme geldi. Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, yasal bir hak olmasına rağmen sağlık çalışanlarına geçici görev ve tedavi yolluklarının ödenmediğini belirterek, ?Çalışanların kendi gelirlerinden karşıladıkları bu masrafların sağlık çalışanlarına ödenmesi için Sağlık Bakanlığı'nın gereken girişimlerde bulunması zaruridir? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber