MEB: Geçici görevlendirmelerde öncelik okul içinden istekli olanlarda...

9 Haziran 2009 tarihinde yayımladığımız haberde "Yöneticiliğe, okul dışından görevlendirme yapılmaya devam edilecek mi?" başlığını kullanarak MEB'e bazı sorular yöneltmiştik. Bu hususlara ilişkin olarak verilmiş bir soru önergesine Bakanlıkça şu şekilde cevap verilmiştir: ?Bakanlığımızca zaman zaman valiliklere gönderilen talimatlarda ise geçici görevlendirmelerin öncelikle kurum içinden istekli olanlardan yapılması gerektiği vurgulanmaktadır. Ancak, istekli bulunmaması durumunda ise eğitim ve öğretimin aksatılmadan sürdürülebilmesi bakımından kurum dışından da zorunlu hallerde görevlendirmeler yapılabilmektedir?... Ayrıntılar için tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Temmuz 2009 00:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

"Yöneticiliğe, okul dışından görevlendirme yapılmaya devam edilecek mi?" başlıklı haberimizde konuyu incelemiş, Sayın Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın'ın imzaladığı 11 Eylül 2008 tarihli yazısının 5.maddesindeki, ?5-Öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına ücretli Öğretmen görevlendirilmesi ile yöneticiliği boş bulunan okullara aynı okul öğretmenlerinden yapılacak görevlendirmelere ilişkin iş ve işlemler?... açıklamalarına atıfta bulunarak okul dışından bir personel, okul içindeki yönetici kadrolarında görevlendirilmemelidir. Demiştik.

Görevlendirmeler konusundaki Milli Eğitim Bakanlığının 2003/70 nolu genelgesinin Danıştay tarafından iptal edildiğini ve geçici görevlendirmelerde okul dışından görevlendirme yapılamayacağına dair çeşitli idari mahkemeleri kararlarını sunmuştuk.

Geçici görevlendirmeler hakkındaki; ?Bakanlığınızca da bu tür görevlendirmeler bilinmesine rağmen neden yapılmaktadır? Taşra teşkilatlarınız emirlerinize uymamakta mıdır? Bu tür usulsüz görevlendirmelerin iptal edilerek okul içinden yapılmasını isteyen bir genelge yayınlayacak mısınız?? Sorularını içeren yazılı bir soru önergesine Milli Eğitim Bakanlığı ?Bakanlığımızca zaman zaman valiliklere gönderilen talimatlarda ise geçici görevlendirmelerin öncelikle kurum içinden istekli olanlardan yapılması gerektiği vurgulanmaktadır. Ancak, istekli bulunmaması durumunda ise eğitim ve öğretimin aksatılmadan sürdürülebilmesi bakımından kurum dışından da zorunlu hallerde görevlendirmeler yapılabilmektedir.? açıklamasında bulunmuştur.

Bu açıklamaya göre okul/kurumda bulunan yönetici boşluğu için yetkililer tarafında okul içinde bir yazı çıkarılarak başvuru alınacak istekli olunmaması halinde ise okul dışından görevlendirme yapılabilecektir.

Fakat onbinlerce geçici görevlendirme ne yazık ki okul/kurum dışından yapılan görevlendirmeler oluşturmaktadır.

Bakanlığın bu durumu bilmemesine olanak yoktur. Sanki Tavşana kaç Tazıya tut denilmektedir.

Bakanlığın cevabı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber