DENETDE Başkanı Atalay Ergüven, Kamu Mali Yönetimi ve Mali Kontrol Yasa Tasarısı hakkında, 'Bu yasayla her türlü iç ve dış denetim Maliye Bakanlığı'nın kontrolüne geçecek' dedi.

Haber Giriş : 27 Haziran 2003 23:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DENETDE Başkanı Atalay Ergüven, Kamu Mali Yönetimi ve Mali Kontrol Yasa Tasarısı hakkında, 'Bu yasayla her türlü iç ve dış denetim Maliye Bakanlığı'nın kontrolüne geçecek' dedi.

Devlet Denetim Elemanları Derneği (DENETDE) Başkanı Atalay Ergüven, Kamu Mali Yönetimi ve Mali Kontrol Yasa Tasarısı'na karşı hükümeti uyararak, 'Bu yasayla her türlü iç ve dış denetim Maliye Bakanlığı'nın kontrolüne geçecek' dedi.

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Ulusal Program'ın revizyon taslağında yer alan tasarı hakkında bilgi veren Ergüven, bu tasarı hazırlanırken, sınırlı birkaç kuruluş dışında hiçbir bakanlığa danışılmamasından yakınarak, bakanlığın, devlet teşkilatı üzerinde kaybettiği kontrol ve tahakkümü yeniden kazanmak ve diğer denetim birimlerini

saf dışı bırakmak istediğini savundu. Tasarıyı hazırlayan Maliye bürokrasisinin çıkar hesapları ile hareket ettiğini ileri süren Ergüven özetle şunları söyledi:

'Bu tasarı, AB'nin yolsuzlukların önlenmesi tavsiyesine aykırıdır. Ama Bakanlar Kurulu tarafından imzalanınca Ulusal Program'a girecek. Bu tasarı ile getirmek istenen maliye tahakkümüdür. Her türlü iç ve dış denetim Maliye Bakanlığı'nın kontrolüne girecek. Maliye Bakanlığı, tüm kamu kuruluşlarının ve bakanlıkların üzerinde ikinci ve daha etkili bir 'Başbakanlık' olacak. Yasayla, Maliye bürokrasisi, tüm kamu harcama sisteminin üzerinde, bakanları da sorgulayan, ancak kendilerine hiç hesap sorulmayan bir konuma gelecek. Hükümet, Ulusal Program revizyon taslağı görüşülürken dikkatli olmalıdır. Mali kontrol bölümü tüm bakanlıkların görüşleriyle yeniden ele alınmalıdır. Yetkiyi kullanan, hesap da vermelidir.'
Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber