Atıl bilgisayarlar eğitime kazandırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2009 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de, Gümrük Müdürlüğündeki atıl durumda bekleyen 16 bilgisayardan, yapılan bakım ve boya işleminin ardından interaktif ortamda yabancı dil eğitiminin verildiği ''DynEd Sınıfı'' (Dynamic Education) oluşturuldu.

Yenişehir Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal, Çankaya İlköğretim Okulunda kurulan sınıfın açılışında yaptığı konuşmada, ilçede göreve başladığı günden itibaren eğitim alanındaki eksiklikleri giderme çabası içerisine giriştiklerini belirtti.

Bu kapsamda ilköğretim öğrencilerine bilgisayar üzerinden interaktif yöntemle dil öğretmeyi amaçlayan ''DynEd Projesi''ne geçme kararı aldıklarını hatırlatan Kartal, sistemin oluşturulması için okullarda sadece projenin uygulanacağı sınıflar oluşturulması yönünde karar aldıklarını anlattı.

Ancak kaynak sıkıntısı nedeniyle atıl bilgisayarları kullanmaya çalıştıklarını ifade eden Kartal, şöyle devam etti:

''Bilgisayar arayışları sırasında Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü bünyesinde atıl duran bilgisayarların varlığından haberdar olduk ve ilgililere çalışmamızdan bahsettik. Onların da çalışmaya olumlu bakmasının ardından 20 civarında bilgisayarı Çankaya İlköğretim Okulundaki bilgisayar öğretmenlerine emanet ettik. Öğretmenlerimiz ise üzerinde çalıştıkları bilgisayarlardan 16 adet hizmet edebilecek kalitede bilgisayar oluşturdu.''

Bilgisayarların uzun yıllar bekletilmesi nedeniyle kirli ve sararmış bir görünüme sahip olduğunu gözlemlediklerini de dile getiren Kartal, ''Öğretmenlerimiz daha sonra bilgisayarları değişik renklerde boyadı ve öğrencilerimizin geleceği kadar renkli bir sınıf oluşturdu'' diye konuştu.

DynEd uygulamasının önemine işaret eden Kartal, önümüzdeki süreçte uygulamayı diğer okullara da yaymaya çalışacaklarını kaydetti.

Konuşmanın ardından açılışı gerçekleştirilen sınıfın oluşturulmasında emeği geçen öğretmenlere takdirname verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber