AÖF kamu yönetiminde okuyan kişi, aynı zamanda DGS ile bir lisans tamamlama programı da okuyabilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ekim 2009 00:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
AÖF kamu yönetiminde okuyan kişi, aynı zamanda DGS ile bir lisans tamamlama programı da okuyabilir mi?

SORU: sayın memurlar net çalışanları öncelikle yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim. ben selçuk üniversitesi organik tarım önlisans mezunuyum açık ögretimin lisans tamamlama üzerinden 4 yıllık fakülte bitirmek istiyorum hangi bölümlere kayıt yaptırabilirim fakat şuan açık ögretim kamu yönetimi okuyorum kaydımı sildirmeden internetten lisans tamamlamaya internet başvurusuna başvurabilimiyim başvurabilsem dahi oraganik tarım başvurusu sayfasında ne olarak görülüyor mesala(tarım işletmeciligi felanmı bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler şimdiden....

CEVAP:

Meslek yüksekokulu mezunları ile Açıköğretim fakültesi önlisans programlarından mezun olanlar, kendi alanlarındaki açıköğretim lisans programlarına devam etmek isteyen adaylar Dikey Geçiş kapsamında kayıt yaptırabilmektedirler. Organik tarım onlisans mezunu olarak dikey geçiş kapsamında İşletme yada iktisat bölümüne kayıt yaptırabilirsiniz.(Ancak bitirdiğiniz bölümden dolayı bir yıllık intibak (lisans öğrenimine hazırlık) programına kayıt yaptıracaksınız.)

Açıköğretim sisteminde aynı anda iki programa kayıtlı olmak mümkün değildir. Kamu Yönetimi bölümünde kayıtlı iken internet başvurunuzu yapabilirsiniz. Ancak asıl kayıt için bürolara başvurduğunuzda önceki kaydınızın silinmesi gerekecektir.

NOT: İnternetten başvurunuzu lisans tamamlama olarak değil, dikey geçiş olarak yapmalısınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber