Savcının burnunu kırdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2009 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde görülen duruşma sırasında sanıklardan biri, Cumhuriyet savcısına yumruk attı. Burnu kırılan savcı, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 'organize suç örgütü' davası sanıklarından Ejder Çetinkaya (33), karar için verilen arada sandalyenin üzerine çıkarak Cumhuriyet Savcısı Nuri Ahmet Saraç'a yumru attı. Saldırıda, Savcı Saraç'ın burnu kırıldı. Hastaneye kaldırılan Saraç tedavi altına alındı.

Duruşmada sanığın yumruk attığı savcının burnu kırıldı

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki bir çete davasında 7 yıldır tutuklu yargılanan sanık, duruşmada, "Aynı mütalaayı tekrar ediyorum" diyen savcıya yumruk attı. Savcı Nuri Ahmet Saraç'ın yüzüne isabet eden yumruk nedeniyle burnunun kırıldığı ifade edildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 9 yıldır devam eden ve "adam öldürme" suçunu işlediği iddia edilen bir suç örgütünün yargılandığı davada sanıklardan biri savcıya saldırdı. Davanın ilk kararının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yapılan ilk duruşmada Savcı Nuri Ahmet Saraç, Yargıtay'ın bozma kararından önceki mütalaasını tekrar etti. Bozma kararının sanıklar lehine olmasına rağmen, Savcı Saraç'ın ikinci kez ceza istemesi 7 yıldır tutuklu yargılanan sanık Ejder Çetinkaya'yı kızdırdı. Mahkemenin ara kararını hazırlaması için verilen arada askerler sanıkları çıkarmaya başladı. Bu sırada sanıklardan Ejder Çetinkaya, mahkeme kürsüsünün önünde bulunan sandalyenin üzerine çıkarak savcı Saraç'a yumruk attı. Ejder Çetinkaya'nın ağabeyi olduğu belirlenen ve duruşmayı izlemeye gelen Engin Çetinkaya da mahkeme heyetine yönelik, "Yeter ulan bu kadar zamandır yatıyorlar" diye bağırdı.

Asker ve polislerin müdahalesi ile sanıklar ve izleyiciler salondan çıkarıldı. Burnu kanayan ve burnunda kırık oluştuğu belirtilen Saraç'a ilk müdahaleyi Adli Tıp doktoru yaptı. Saraç daha sonra hastaneye kaldırıldı.

Duruşma salonunda yaşanan bu olaydan sonra ara kararlarını açıklayan mahkeme, "Duruşmanın bitimi sırasında salondan ayrılmak üzereyken Cumhuriyet Savcısı Nuri Ahmet Saraç'a saldırarak burun ve göz hizasına yumruk atan ve Cumhuriyet Savcısı'nın yaralanmasına neden olan Ejder Çetinkaya hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu" belirtti. Mahkeme ayrıca "Yeter ulan bu kadar zamandır yatıyorlar" sözleriyle mahkeme heyetine hakarette bulunan Çetinkaya'nın ağabeyi Engin Çetinkaya hakkında da suç duyurusunda bulundu. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı 5 Mayıs 2010'a erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber