Zabıta memuru alımına ne oldu?

2009 yılı Mart ayına kadar, belediyeler tarafından yüzlerce zabıta memuru alımı yapıldı. Tüm alımlarda sözlü sınav yapıldı. Ancak Mart ayında Danıştay, zabıta memuru alımlarında sözlü sınav yapılamayacağına karar verdi. İçişleri Bakanlığı 9 Mart 2009 tarihinde sözlü sınav ile zabıta memuru alımı yapılamayacağını tüm il valiliklerine duyurmuştur. Ancak çok garip bir durum oluşmuştur. 2009 yılı Nisan ayından bu yana zabıta memuru alımı yapılmamaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Şubat 2010 00:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Belediye Zabıta Yönetmenliği"nin 3 hükmünde yapılan düzenleme ile
1- Zabıta memuru alımı ÖSYM tarafından yürülen merkezi yerleştirme dışına çıkarılmış,
2- Alımlar ÖSYM tarafından değil belediyeler tarafından yürütülmeye başlanmış,
3- alımlarda sözlü sınav uygulanmaya başlanmıştır.

Ancak, zabıta memuru alımındakli bu değişiklik hakkında, 2009 yılı Mart ayında, Danıştay tarafından yürürlüğü durdurma kararı verilmiştir. Yürürlüğün durdurulma kararının verildiği tarihe kadar belediyelerce, ihtiyaç gösterilerek, yüzlerce zabıta memuru alınmasına rağmen, bu tarihten sonra bir daha zabıta memuru alımı yapılmamıştır.

2009 yılı Mart ayındaki yürütmeyi durdurma kararından sonra iki defa KPSS ana yerleştirmesi yapılmasına rağmen, bu alımlarda zabıta memuru alımları yer almamıştır.

Zabıta memuru alım ilanlarının, ÖSYM tarafından yürütülen merkezi yerleştirmeyle yapılmamasının gerekçesi nedir?
2009 yılı Mart ayına kadar belediyeler yüzlerce zabıta memuru alırken, ihtiyaç bir anda mı bitmiştir?

Sadece zabıta memuru alımındaki bu duruma bakılarak şu şekilde bir tespitte bulunmak mümkündür:

Belediyelerdeki personel alım uygulaması bir ihtiyaca binaen yürütülmemekte, genel olarak bir istihdam alanı olarak görülmekte, bu istihdamın da ancak sözlü sınav gibi, istenen kişilerin alınmasına imkan sağlayan uygulamalar olması halinde, gerçekleştiği görülmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber