İLKSAN ana statüsünde değişiklik yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Şubat 2010 07:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5 Şubat 2010 CUMAResmî GazeteSayı : 27484

ANA STATÜ

Millî Eğitim Bakanlığından:

İLKOKUL ÖĞRETMENLERİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIM SANDIĞI

ANA STATÜSÜNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR

ANA STATÜ

MADDE 1 ? 22/3/1995 tarihli ve 22235 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı Ana Statüsünün 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenmiştir.

?b) Temsilciler Kurulu, dört yılda bir yenilenir. Temsilciler Kurulu olağan olarak her yıl Nisan ayı içerisinde toplanır. Toplantı tarihi, yeri ve gündemi Yönetim Kurulunca belirlenir ve en az on beş gün önce üyelere duyurulur.?

MADDE 2 ? Aynı Ana Statünün 8 inci maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesi ile (g) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Yönetim Kurulu; Temsilciler Kurulu üyelerinden aday olan veya aday gösterilenler arasından 3 asıl, 3 yedek üye ile Millî Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında fiilen çalışan personelden Bakanın göstereceği 3 aday arasından bir asıl, bir yedek üye, maliye, hukuk, işletme, bankacılık alanlarında ihtisas sahibi, tecrübeli ve yüksek öğrenimli olanlardan, Bakanın göstereceği 6 aday arasından 3 asıl, 3 yedek üye olmak üzere, Temsilciler Kurulunca gizli oyla seçilen toplam 7 asıl ve 7 yedek üyeden oluşur.?

?g) Yönetim Kurulu toplantılarına; sıhhi izinli olma dışında arka arkaya iki, bir yılda toplam beş defa katılmayan üye ile askerlik görevini ifa etmek üzere görevinden ayrılan veya üç aydan fazla süreli yurt dışı görevine atanan/görevlendirilen üyenin, Yönetim Kurulu üyeliği sona erer. Yerine kendi grubunun ilk sırasındaki yedek üye getirilir.?

MADDE 3 ? Aynı Ana Statünün 18 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 18 ? (1) Sandığa kimlerin üye olduğu 4357 sayılı Kanunun 7117 sayılı Kanunla değişik 11 inci maddesinde sayılarak belirtilmiştir. Mezkûr maddede görevleri ve görev yerleri sayılarak belirlenen üyelikler genişletilemez ve yaygınlaştırılamaz.

(2) Sandık üyesi iken emekliye ayrılanlardan, Sandığa en az 120 ay üye aidatı ödemiş olanlara, ilgili mevzuata göre belirlenecek usul ve esaslara göre emekli yardımı ödemesi yapılır.

(3) Üyelikleri sona erenlere, 120 ayını doldurmadan emekli olanlara ve daha önce emekli yardımı almış olanlara; ödemiş oldukları aidatlar, ödendiği tarihler dikkate alınarak tahakkuk ettirilecek yasal faizi ile birlikte kendilerine iade edilir.?

MADDE 4 ? Aynı Ana Statüye aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

?GEÇİCİ MADDE 5 ? Bu Ana Statünün yayımı tarihinde görevde bulunan Yönetim ve Denetleme Kurulu üyelerinin görevleri, görev süresinin bitiminden sonra yapılacak ilk Temsilciler Kurulu toplantısına kadar devam eder.?

MADDE 5 ? Bu Ana Statü yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6 ? Bu Ana Statü hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber