KPSS-A'da yaş sınırı devam edecek

Müfettiş, uzman, kontrolör, denetmen yardımcısı olarak bilinen KPSS-A kadroları ile adli ve idari hakim yardımcısı, kaymakam adayı gibi mesleklere personel alımında yaş sınırı bulunmakta olup, bu yaş sınırının kaldırılması için memurlar.net forumunda biraraya gelen üyeler, çeşitli kamu kurumlarına dilekçe göndererek talepte bulunmuştu. Ancak, Bakanlar Kurulunun Meclise sevk ettiği son tasarıda bu konudaki yaş sınırı uygulamasının devam edileceği görülmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Mart 2010 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı, 25 Şubat 2010 tarihi itibariyle Meclise sevk edilmiştir. Bilindiği üzere, Bakanlar Kurulunun tüm üyelerince imzalanıp Meclise sevk edilen kanun taslaklarına tasarı denilmekte olup, bunlar hükümetin onayını da aldıklarından, Mecliste daha kolay bir şekilde yasalaşmaktadır.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısının 7. maddesinde, Tapu ve kadastro uzman yardımcısı, tapu ve kadastro denetmen yardımcısı ve müfettiş yardımcısının mesleğe alınması düzenlenmiştir.

Her üç meslek grubuna atanmak için belirlenen yaş şartı şu şekildedir: "c) Yarışma sınavının yapıldığı gün itibarıyla otuz yaşını doldurmamış olmak"

Tasarı taslağının Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğünden onaylanarak Bakanlar Kurulu üyelerinin önüne gelmesi ve ilgili bakanlarca imzalanıp Meclise sevk edilmesi, hali hazırdaki kamu yönetiminin kamuya kariyer meslek mensubu alımında, yaşça genç olanları tercih etmeye devam edeceğini göstermektedir. Daha önce de belirtmiş olduğumuz üzere; Müfettiş, uzman, denetmen yardımcısı alımı tek bir kanun ile değil, her kamu kurumunun teşkilat yasasında ayrı ayrı düzenlenmiş/düzenlenmekte olup, kanuni düzenleme yapılmadığı sürece bu mesleklerdeki yaş sınırının kaldırılması da mümkün değildir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber