Hizmet yılı çok olan öğretmen, nöbetten muaf tutulacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Mart 2010 15:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 80. maddesinin Bayanlarda 20, erkeklerde 25 yılını dolduran öğretmenlere nöbet muafiyetine yer verilmediği için yürütmesi durduruldu.

31.07.2009 tarih ve 27305 sayılı resmi gazetede yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin bazı maddelerin iptali için Türk Eğitim Sen tarafından açılan davada; Danıştay 2.Dairesi, 2009/5500 esas sayılı kararı ile Yönetmeliğin ?Nöbet görevi? başlıklı 80.maddesindeki ? (1) Öğretmenler, eğitim ve öğretimin temel unsurlarından olan nöbet görevini nöbet çizelgesine göre yerine getirirler.

(2) Nöbetlerde aşağıdaki esaslara uyulur:

a) Öğretmenlere, dersinin olmadığı veya en az bulunduğu gün veya günlerde nöbet görevi verilir.

b) Birden fazla okul veya kurumda ders görevi bulunan öğretmenlere aylığını aldığı okulda, aylık aldığı okulda dersi yoksa en çok ders okuttuğu okulda nöbet görevi verilir.

c) Bayan öğretmenlere, doğumuna üç ay kala ve doğumdan sonra bir yıl nöbet görevi verilmez.

ç) Nöbet görevi, ilk dersten 30 dakika önce başlar, son ders bitiminden 15 dakika sonra biter. İkili öğretimin yapıldığı kurumlarda öğretmenler, kendi devrelerinde nöbet tutarlar.

d) Nöbet görevine özürsüz olarak gelmeyen öğretmen hakkında derse özürsüz olarak gelmeyen öğretmen gibi işlem yapılır.

e) Nöbetlerde uyulması gereken esaslar öğretmenler kurulunda görüşülür ve okul veya kurum yönetimince öğretmenlere yazılı olarak duyurulur.? Hükümlerin, bayanlarda 20, erkeklerde 25 yılını dolduran öğretmenlere nöbet muafiyeti sağlamadığı için yürütmesini durdurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber