'Akıl sağlığı yerinde değil' raporu olan öğretmen görevden alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2010 15:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Muğla'nın Fethiye ilçesinde akıl sağlığı yerinde olmadığı halde 1 yıl boyunca öğretmenlik yapan Y.B.(28), "akıl sağlığı yerinde değil" raporunun ortaya çıkmasının ardından görevinden alındı.

Fethiye'nin Üzümlü Beldesi İMKB Çok Programlı Lisesi'nde görev yapan bilgisayar öğretmeni Y.B. hakkında açılan cinsel taciz davası sonrasında Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden rapor aldı. İlgili raporda Y.B.'nin Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde düzenlenen 25 Eylül 2009 tarihli sağlık raporuna göre akıl hastası olduğu ve mevcut hastalığının 5237 sayılı TCK'nın 32/1 maddesi kapsamında bulunduğu belirtildi. Cezai ehliyetini ortadan kaldırmak amacıyla 'akıl sağlığı yerinde değildir' raporu alan Y.B., rapora rağmen 1 yıldır öğretmenlik görevini ise sürdürdü. Konunun basında yer almasının ardından harekete geçen Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Y.B. hakkında inceleme başlattı. Dosyasında yapılan incelemede kendi beyanıyla hiçbir sağlık sorunu olmadığını belirten Y.B.'nin sabıka kaydının bulunmadığı görüldü. Bahse konu "Konut dokunulmazlığının ihlali ve cinsel taciz" davasıyla ilgili de savunması istenen Y.B., İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden aldığı raporu verdi. Raporun doğruluğunu tespit eden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Y.B.'nin ücretli öğretmenliğinin iptaline karar verdi.

MİLLİ EĞİTİM: DOSYASINDA BU RAPORDAN BAHSEDİLMİYOR

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, basında çıkan haberler üzerine öğretmenle ilgili inceleme başlattıklarını söyledi. Y.B.'nin kendisi ile de görüştüklerini ve bilgisine başvurduklarını belirten Gültekin, inceleme sonrasında öğretmenin aldığı raporu doğrulattıklarını açıkladı. Gültekin, "Göreve başladığı dönemde bize kendi beyanıyla, verdiği belgelerde öğretmenliğe engel bir hali yoktu. Ücretli öğretmen olarak görev yaptığı süre içinde göreve başlarken bize verdiği belgelerde kendi beyanı esas alınır. Sonuç olarak yaptığımız incelemede iddia edilen raporun var olduğunu gördük ve öğretmenin görevlendirmesini iptal ettik." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber