Başbakan, uzman erbaşın emeklilik sorununun araştırılmasını istedi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 22 Nisan 2010 08:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan, uzman erbaşların emekli olmasının önündeki sorunlar için ?Araştırın' talimatı verdi. Erdoğan, bedelli askerlik için de Genelkurmay'la konuşacak

NEVİN BİLGİN ANKARA

Başbakan Erdoğan'ın hafta sonunda gazetecilerin bedelli askerlik konusundaki sorularına gerekirse değerlendirme yapılacağı yönünde açıklamalarıyla hareketlenen askerlik cephesine yeni bir müjde daha geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bedelli askerlikle ilgili açıklamasının ardından şimdi de uzman erbaş sorununa da el attı. Profesyonel askerlere emeklilik yolunun açılması için çalışma yapılmasını isteyen Başbakan Erdoğan, dağa çıkamadıkları, hareket kabiliyeti yitirdikleri gerekçesiyle 45 yaşında görevlerine son verilen, ancak emeklilik maaşı için yaşı beklemek zorunda olan uzman erbaşlarla ilgili durumun araştırılmasını istedi. TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi ve asker emeklisi olan AK Parti Ankara Milletvekili Nurettin Akman, Başbakan'ın talimatı doğrultusunda uzman erbaşların emekliliğine ilişkin komisyondan geçen askeri kanunlarda düzenleme içeren 42 maddelik tasarıya, Genel Kurul'da ekleme yapılarak düzenleme yapılacağını söyledi.

BAKAN GÖNÜL: FORMÜL ARIYORUZ

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise, uzman erbaşların 45 yaşında emekli edilmeleri konusuna formül arandığını söyledi. Bakan Vecdi Gönül ?Bugün 45 yaşına kadar çalışan ve emekli olan sayısı 2008'de 37, 2009'da 163, 2010'da 357. Bunların da 100'ü, NATOPOL'de istihdam etmeyi planlıyoruz. Geri kalanı da şehit yakınlarının yararlandığı haklardan yararlanarak istihdam etmek için çalışma sürüyor? diye konuştu.

Erdoğan: Başbuğ ile bedelliyi konuşabiliriz

Başbakan Erdoğan, bedelli askerlikle ilgili dün önemli bir açıklama yaptı. Konuyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile bir araya gelebileceğini belirten Erdoğan ?Bedelli askerlik konusunu konuşuruz. Şartlar uygunsa, müsaitse...? dedi.

Projeden 8 milyar gelecek

Bedelli askerlik tartışması yeniden alevlenirken, Genelkurmay Başkanlığı önceki açıklamalarında ?Asker ihtiyacının yüzde 62'sinin karşılanabildiği?ni gerekçe göstererek uygulamayı istememişti. Ancak yapılan son hesaplamalar bedelli askerlikle ekonomiye 8 milyar lira katkı sağlanabileceğini gösterdi.

Genelkurmay 29 Nisan'da ele alacak

Genelkurmay Başkanlığı ASAL Daire Başkanlığı'nın konuya ilişkin projeksiyonları ise net şekilde açıklanmıştı. Yetkililer ?Bedelli askerliğin fazla yükümlü olması halinde uygulanabileceği? gerekçesiyle mümkün olmadığını söyledi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, bu yıl 29 Nisan'daki basın toplantıda da konuyu detaylı olarak değerlendirmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber