İstanbul Milli Eğitimde adalet yine yanlı işledi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Nisan 2010 00:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yıllardır yaşanmakta olan adam kayırmacılığa yönelik uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Üstelik Müfettiş raporlarına soruşturma sonuçlarına rağmen.

Anadoluhisarı Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Müdürü M.N.G. ve Okulun Öğretmenleri H.B. ile U.G. yapılan bir şikayet üzerine soruşturma geçirirler.

Müfettişler Okul Müdürü ve Öğretmen H.B.'nin görev yerleri ?Hizmetin Gereği? değiştirilmesini teklif ederler.

Bunun üzerine okul müdürünün ilişiği kesilir ve başka yerde göreve başlatılır. Öğretmen H.B.'nin de kararname gereği başka bir okula ?Hizmetin Gereği (soruşturma)? ya dayalı olarak yer değiştirmesi yapılır.

Öğretmen H.B. Okuldan ayrılmadan, 20.04.2010 tarihli kararname 21.04.2010 tarihinde okula ulaşır. Öğretmen ilişiğini kesmeden birileri devreye girer ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okula gönderilen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü talimatlı 22.04.2010 tarihli yazı ile ?Öğretmen H.B.'ye kararnamenin tebliğinin ikinci bir emre kadar yapılmaması emredilir.

Aynı gün evet yanlış duymadınız aynı gün İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ?Kararnamenin ikinci bir emre kadar tebliğ edilmemesine yönelik ?Acele ve Günlü? yazı gönderilmiştir.

Müfettişler kurumdaki gidişat açısından ve kurumdaki çalışma düzeninin sağlıklı yürütülmesi amacıyla yaptığı teklifler (sendikal ya da siyasi olduğunu düşündüren) bazı etkenlerle bertaraf edilmektedir.

Müfettişlerin soruşturma raporlarının bir ehemmiyeti olmayacaksa soruşturma yapmanın mantığı nedir?

Müfettişlerin yaptığı bu tür teklifler; çoğu zaman kişilerin cezalandırılması amacıyla yapıldığı algılanmakta ise de bazı durumlarda gerek soruşturma geçiren kişilerin gerekse çalıştıkları kurumların yararına olması amacıyla da yapılabilmektedir.

Günlerce süren soruşturmalar neticesinde verilen bu kararları uygulamamak işin iç yüzünden tam anlamıyla haberdar dahi olmadan yanlı kararlar vermek hem soruşturmacılara hem kişilere hem de kuruma zarar verir.

Hak yiyenlerin bir gün hak arar duruma düşmemeleri dileğiyle?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber