Memur, yüzde 2 civarı enflasyon zammı alacak

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Haziran 2010 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ocak-mayıs döneminde enflasyon yüzde 4.17 arttı. Memur, yüzde 2.5'un üzerini fark olarak alacağı için şimdiden cüzi bir zammı garantiledi. Haziranda enflasyon eksi de gelse % 1.5-2.5 arası zam kapıda

Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emekli maaşlarına, haziran ayı enflasyon rakamlarına göre ay başında ek zam oranı belli olacak. 2010 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile devlet memuru, sözleşmeliler ve memur emekli maaşlarına yılın ilk yarısında yüzde 2.5 oranında zam yapıldı. Bütçede yılın ikinci yarısında da maaşların aynı oranda artırılması öngörüldü. Bu şekilde yıllık zam oranı, yüzde 5.06 olarak belirlendi.

GÖZLER HAZİRAN AYINDA

Bütçede 6'şar aylık dönemlerdeki tüketici fiyat artışının, yüzde 2.5'luk zam oranını aşması halinde, aradaki farkın geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da maaşlara ek zam olarak yansıtılacağı belirtildi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon rakamlarına göre, memur maaşlarına da baz teşkil eden tüketici fiyatları, mayıs ayında yüzde 0.36 oranında geriledi. Ancak ocak-mayıs dönemindeki tüketici fiyat artışı, yüzde 4.17 olarak gerçekleşti. Böylece 5 aylık dönemde, memur maaşlarındaki yüzde 2.5'luk zam oranı da oldukça aşıldı. Maaşlara enflasyon farkında gözler, bu ayın enflasyon oranına çevrildi. Haziran ayında tüketici fiyatları sabit kalsa bile, devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklileri, yüzde 1.67 oranında enflasyon farkı alacak. Bu ay tüketici fiyatlarının yüzde 0.5 oranında artması halinde ise ek zam oranı yüzde 2.14'e yükselecek.

Memuru ezdirmeyiz

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, ilk 6 aydaki enflasyonun, memur maaş zammını aşması halinde, aradaki farkın bu yıl da maaşlara yansıtılacağını söyledi. Haziran ayı enflasyon rakamlarına göre durumu değerlendireceklerini belirten Bakan Şimşek, 'Memur maaş zammı, enflasyonun altında kalırsa geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl ortaya çıkan farkı, maaşlara ilave edeceğiz. Memur ve emeklimizi, bugüne kadar enflasyona ezdirmedik. Bundan sonra da ezdirmeyeceğiz' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber