Kurucu okul müdür ve yardımcılarının sorunları çözümlenmeli

Haber Giriş : 04 Mart 2005 00:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni açılan okullarımıza, okul müdürleri ve müdür yardımcıları, kurucu müdür ve müdür yardımcısı olarak görevlendirilmektedirler.

Bu kurucu arkadaşlar, zor şartlarda okulu, okul haline getirmek için çalışmaktadırlar. Ama bunun yanında asil olmadıkları için asillerin haklarından faydalanmamaktadırlar. 6 ay süreyle görevlendirilebildikleri için de 6 ay süreyle ücret alabilmektedirler.
Daha sonrada görevleri bitince ya geri geldikleri okula gönderilmekteler. Yani yaptıkları hizmetler göz ardı edilmektedirler. Bu arkadaşların görevlerine asil olarak atanmalarını sağlayacak mevzuat düzenlenmeli ve ücret sorunları çözülmelidir.

Bu konuda sitemize gelen maillerden bir örnek aşağıda yer almaktadır:

Öğretmen, dersine giriyor. Bir gün yeni bir lise açılıyor. Buraya kurucu müdür olarak atanıyor. Asilde aranan şartları taşımıyor. Bu görevi üstlenecek bir yönetici de bulunamıyor.

Aradan aylar geçiyor. Ek dersler gündeme geliyor. Müdürlük görevini taşımadığından görevlendirmenin tedviren olduğu sonucuna varıyorlar. Muhasebe Müdürlüğü bugüne kadar aldığı ücretleri geri istiyor.

Okulun kuruluşunu tamamlamış, her türlü sıkıntıya girmiş, zorlukların üstesinden gelmiş (yeni bir okulun kuruluşunun ne denli zahmetli olduğunu çekenler bilir) bir öğretmen ödüllendirilmesi gerekirken üzerindeki yük bizzat MEB'in "Öğretmen ve yöneticilerinin ders ve ek ders saatlerine ilişkin esasları" ile dayanılmaz hale gelmektedir. Mal Müdürlüklerinin gerekçe olarak öne sürdükleri yönetmelikleri MEB çıkarıyor. "Biz sizin bakanlığınızın çıkardığı yönetmelik ve genelgelere göre hareket ediyoruz" diyerek topu sürekli MEB'e atıyorlar.

Yine Türkiye'nin dört bir yanında vekâleten atanan Müdürler, şube müdürleri 6 ay ücret alıp diğer altı ay çalıştıkları halde karşılığını alamamaktadırlar. Bu yönetmelikte "vekâleten görev yapanlar asilin yaptığı işi yapmaları ve aynı sorumluluğu üstlendiği için ..." diyerek veya kendi bilecekleri bir ifadeyle bu problemi çözemezler mi?

Ya da asil müdürler atayarak bu insanları kölelikten kurtaramazlar mı?

"Haber Gönder" yoluyla haberi yazan: selami65

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber