1. sınıfın dersini vermeden, 3. sınıftan ders alabilir miyim?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ağustos 2010 12:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
1. sınıfın dersini vermeden, 3. sınıftan ders alabilir miyim?

SORU 3:

Ben açık öğretim kamu yönetimi 2. sınıf öğrencisiyim. Alttan bir dersten matematikten borçlu olarak geçtim. Acaba bu dersi vermeden 3. sınıfa geçebilir miyim? Çünkü ben bu dersi bu sene veremezsem devam etmeyi düşünmüyorum. Artı bir de sözelciyim çıkan sorularda matematik 2 bölümünden. 1. bölümden olsa yine yaparım da, 2. bölüm çok zor ve vermem imkansız gibi görünüyor. Kendimi muaf tutabilme gibi bir imkanım var mı? Yardım edin lütfen?

CEVAP3:

Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Sistemine Göre Öğretim Yapan Fakülteler Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 3.Maddesinin c bendinde ?1 inci sınıf derslerinin tümünden başarılı olamayan öğrenciye 3 üncü ve 4 üncü sınıftan, 2 nci sınıf derslerinin tümünden başarılı olamayan öğrenciye 4 üncü sınıftan ders verilmez? hükmü yer almaktadır.

Yönetmelikte konu net bir şekilde açıklanmıştır.Matematik dersi 1.sınıf dersi olduğundan bu dersi vermeden 3. Sınıftan ders alabilmeniz yani 3.sınıfa geçmeniz mümkün değildir. Kendinizi bu dersten muaf tutmak gibi bir seçeneğiniz de bulunmamaktadır. 3 Sınıfa geçebilmenizin tek yolu 1.sınıfın tüm derslerini başarmanızdır.

Not: Sorularınız için [email protected] adresini kullanabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber