Nüfus cüzdanı yenileme ve değiştirme için gerekli evraklar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2010 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nun nüfus cüzdanlarında TC Kimlik Numarası olmayanların referandumda oy kullanamayacağını açıklamasının ardından vatandaşlar nüfus cüzdanlarını yenileme için Nüfus Müdürlüklerine akın ediyor. Ancak nüfus cüzdanı değiştirme ve yenileme işlemleri için gerekli olan evrakların vatandaşça tam olarak bilinmemesi aksaklıklara neden oluyor. Yetkililer, vatandaşların gerekli evrakları eksiksiz getirmelerinin nüfus idarelerindeki işlemleri daha da hızlandıracağı uyarısında bulundu.

Trabzon Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, değiştirme ve yenileme işlemlerinde gerekli belgeler bildirildi. Buna göre, nüfus cüzdanı yenileme ve değiştirme için; yerleşim yeri ya da diğer adres muhtarlığı veya çalışılan kurum yetkilisince düzenlenerek onaylanmış Nüfus Cüzdanı Talep Belgesi veya ikinci bir kimlik (aile cüzdanı, ehliyet, pasaport, memuriyet kimliği, avukatlık kimlik kartı, basın kartı) ibraz edilmesi gerekiyor. Kayıp nüfus cüzdanları için ise; yerleşim yeri ya da diğer adres muhtarlığı veya çalışılan kurum yetkilisince düzenlenerek onaylanmış Nüfus Cüzdanı Talep Belgesi'nin ibraz edilmesi gerekiyor.

Ayrıca, nüfus cüzdanı talebinde bulunan kişiden son altı ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf isteniyor. Fotoğraflardan bir tanesi Nüfus Cüzdan Talep Belgesi'ne diğeri ise nüfus cüzdanına yapıştırılıyor.

Açıklamada ayrıca, vatandaşların artan nüfus cüzdanı değiştirme taleplerinin karşılanmasına yönelik olarak Nüfus Müdürlükleri'nin 12 Eylül 2010 tarihine kadar cumartesi ve pazar günleri de hizmet vereceği hatırlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber