İBB: İtfaiye yükselme sınavında ?kopya çekme' konusunda elde bulgu yok

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Eylül 2010 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı, Hürriyet'te yayımlanan ?İtfaiyeci yükselmeyi gözlerken ?sorular çalındı' davası açıldı? başlıklı haber üzerine yaptığı yazılı açıklamada, ?sınav kitapçığının bir adayın elinde görüldüğü' iddialarının gerçeği yansıtmadığını, iddia edildiği gibi herhangi bir mahkemede dava açıldığına dair de bilginin bulunmadığını belirtti.

8 Temmuz'da Marmara Belediyeler Birliği ve Marmara Üniversitesi işbirliğiyle sınav düzenlendiği ifade edilen açıklamada, şöyle devam edildi:

Sınava itirazlar oldu

?Sınavları üniversitedeki yetkililer okumuş ve neticeleri ?Kazanan/Kazanamayan' şeklinde liste halinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı'na bildirilmiştir. Sınav sonuçlarının açıklanmasını müteakip, itirazların değerlendirilmesi sonucu sınava giren bütün adaylara ait sonuçlar yeniden değerlendirilmek üzere Marmara Belediyeler Birliği'ne bildirilmiştir. Değerlendirme sonucu 23 adayın notunda yükselme, 4 adayın sınav notunda azalma gerçekleşmiştir. Diğer adaylarda bir değişiklik olmamıştır. Sonuçlar, 9 Ağustos tarihinde ilan edilmiştir. Bu inceleme sonucu, sıralama değişmiş, daha önce çavuş olmaya hak kazanamayan 2 kişi listeye girerken listenin en alt sırasında olan 2 kişi çavuşluk hakkını kaybetmiştir.?

Yeni liste açıklandı

Bu ikinci değerleme sonrasında da itirazların devam ettiği kabul edilen açıklamada; ?2 soruda hata tespit edilmiş ve bu 2 soru iptal edilmiştir. Liste yeniden değişmiştir. Yeni liste 19 Ağustos tarihinde ilan edilmiştir? denildi. Yeni sıralama sonucu çavuş olmaya hak kazanan 2 kişinin son sırada oldukları için liste dışı kaldığı, yeni 2 kişinin sıralamaya girerek çavuş olmaya hak kazandığı aktarılan açıklama, ?İlk listeden sonraki değerlendirmeler sonucu sadece 8 kişi değişikliklerden etkilenmiştir. 4 kişi listeye dahil olarak çavuş olmaya hak kazanmıştır. Kocasinan Grubu'ndan sınava 25 değil 27 kişi katıldı, 2'si amir adayı, 25'i çavuş adayı. Amir adaylarından 2'si çavuş adaylarından 15'i atandı.Sınavda kopya çekildiğine dair elimizde herhangi bir bilgi ve bulgu bulunmamaktadır? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber