Okul, Alan/Dal Açma veya Kapatma işlemleri nasıl yapılır?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Kasım 2010 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünün 15/10/2010 tarih ve 4590 sayılı ?Okul, Alan/Dal Açma veya Kapatma? konulu yazılarında; ?Ülkemizdeki sanayi sektörünün teknik insan gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla, Bakanlığımız Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından; çağdaş bilim ve teknolojik metotları bilen, yorumlayan, kullanan, geliştiren ve alanındaki yeniliklere uyum sağlayan, çalışkan, üretken ve yaratıcı teknik insan gücünü yetiştiren endüstriyel teknik öğretim okul ve kurumlan sürekli geliştirilmekte ve yaygınlaştırılmaktadır.

Bu sebeple; çevredeki teknik insan gücü ihtiyacı da dikkate alınarak Genel Müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyetini yürüten Anadolu teknik lisesi, Anadolu meslek lisesi, teknik lise, endüstri meslek lisesi, çok programlı lise ile meslekî ve teknik eğitim merkezleri bünyesinde ilgi yönetmeliğin 6'ıncı maddesi çerçevesinde yeni açılacak veya kapatılacak, okul, alan ve dalların tespiti çalışmalarında değerlendirilmek üzere;

?Alanın/dalın açılacağı binanın işaretlendiği A4 büyüklüğünde okul vaziyet planı,

?Alanın/dalın açılacağı yerin işaretlendiği ve m2 olarak belirtildiği A4 büyüklüğünde kat planları,

?Açılması teklif edilecek yeni alan/dal'la ilgili olarak varsa mahallen temin edilecek makine-teçhizat listesi,

?Öğrencisi bulunmayan alan/dalların kapatılabilmesi için, kapatılması teklif edilen alan/dal'a ait son 3 yılda kayıt yaptıran öğrenci sayısının da belirtildiği gerekçe raporu ve demirbaş eşya listesi,

?Okul ve çevre bilgileri ile bunların dışında belirtilmesinde fayda görülen diğer bilgileri kapsayan rapor,

?Ek?1 talep formu (Ayrıca bu form Genel Müdürlüğümüz internet sitesindeki üye bölümünde yer alacak ekrandan elektronik ortamda doldurulacaktır)

okul müdürlüğü tarafından en geç 5 Kasım 2010 tarihine kadar İl Millî Eğitim Müdürlüğüne gönderilecektir.

Okul müdürlüğünce yapılan bu istekler 21 Ekim 2008 tarihli ve 27031 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan İl İstihdam ve Meslekî Eğitim Kurulları Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik gereğince İl İstihdam ve Meslekî Eğitim Kurulunda görüşülerek, açılmasına veya kapatılmasına karar verilen okul, alan ve dallara ilişkin teklifler, Valilik görüşü ve okul tarafından hazırlanan yukarıda belirtilen evrak ile birlikte en geç 24 Aralık 2010 tarihine kadar Valilikçe Bakanlığımız Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne gönderilecektir.

Pahalı bir eğitim türü olan endüstriyel teknik öğretimin, Kalkınma Plânlarında ve Hükümet Programlarında belirtilen hedefler doğrultusunda ve çalışma hayatımızın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde geliştirilebilmesi ve mevcut ödeneklerin daha rasyonel kullanılabilmesi için il genelinde okulların ihtisaslaştırılmasına azami hassasiyetin gösterilmesi, ilinizdeki endüstriyel teknik öğretim ihtiyacının değerlendirilerek tekliflerin yukarıdaki kıstaslara göre hazırlanması gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen hususlara uymayan, açılacak yeni alan/dal için yeterli atölye ve dersliği bulunmayan teklifler ile 24 Aralık 2010 tarihinden sonra yapılacak teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Ancak, açılması teklif edilen alan/dal için yeterli atölye, derslik ve donatım ihtiyacının Bakanlığımız tarafından belirlenen standartlarda mahallen karşılanması halinde 20 Ağustos 2011 tarihine kadar Valilikçe teklif yapılabilecektir.? açıklamasında bulunuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünün 13/09/2010 tarih ve 14714 sayılı ?Okul, Alan/Dal Açma veya Kapatma? konulu yazıları için tıklayınız.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber