Araştırmacıların, gözü kulağı Mecliste

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Aralık 2010 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özelleştirme sonucu kamuya aktarılan Müdür den Genel Müdüre kadar üst unvanlı personel Yıllardır kendilerini fark ettirme çabası ve azmiyle Mücadele ederek sorunlarına çözüm Bekliyorlar.

08/10/2003 Tarih ve 25253 sayılı resmi gazete yayınlanan 4046 sayılı kanun çercevesinde Nakledilecek Personel Hakkındaki tebliğin 7. maddesinde Araştırmacı unvanlı Kadroya atanan personelin görevleri ve görevlendirileceği yerler belirtilmiş ancak, Bu tebliğdeki muğlak ifadeler nedeniyle Araştırmacılar kurumdan kuruma değişen uygulamalarla karşı karşıya kalmakta ,kendilerinden daha düşük unvanlı personelin altında düz bir memur gibi çalışmağa zorlanmakta Mobbing uygulamalra mağruz kalmaktadırlar.

Özelleştirmeden Aktarılan Personeller arasında En mağdur olan kesim Araştırmacılar olduğu belirtirmektedir. Özelleştirilen bir kuruluştan aynı kuruma nakledilen bir Müdür araştırmacı olarak atanmakta Daha önceki aynı kuruluşta Müdürün altında çalışan uzman veya şef ise aynı kadrolarıyla Uzman ve şef olarak aktarılmaktadır.

Maaş farklarının eşitlenmesinde ise, Araştırmacılar Bir zamanlar emrinde çalışan uzman ve şef den daha düşük maaşa eşitlenmektedir. Sitemiz forumlarından birinde Araştırmacılardan biri şöyle demektedir.

"Ben İlk önce şef olarak atandım daha sonra itirazım neticesinde bu durum düzeldi ve araştırmacı olarak atamam yapıldı ama şef olarak atandığım dönemi arar hale geldim " demektedir, bu ifade araştırmacıların içinde bulunduğu durumu yeterince anlatmaktadır.

Sitemize sorunlarını anlatan Araştırmacılar ;

Maaş eşitlemesinde araştırmacıların emsal kadrosu olmadığı belirtilmekte memur düzeyinde bir maaş emsal alınmaktadır. Hem unvan yönünden, hem maaş eşitlemesi yönünden ,hem de gittikleri kurumlarda görev tanımlarının net anlaşılamaması yönünden, Bir yerde daire başkanına bağlı ,biryerde baş savcıya ,bir yerde il müdürüne bir yerde şube müdürüne iş verilirken işe yeni başlamış bir memur gibi davranılması kurumlar arasındaki uygulama farklılıkları sebebiyle kendisini İşe yaramayan bir personel gibi görülmesini içine sindiremeyen Araştırmacılar Manevi olarak çökmüş ve keyfi uygulamalar sonucu , Araştırmacılar Mutsuz ve mağdur olduklarını belirtmişlerdir.

Araştırmacılar Mağduriyetinin giderilmesi için Mali haklarındaki emsal kadrolarının en az Şube Müdürü olarak belirlenmesini istediklerini, Mecliste görüşülecek 657 sayılı kanunda yapılacak değişiklikler içerisinde, mağduriyeti yıllardır süren ARAŞTIRMACI'lara ilişkin bir düzenlemenin yapılmasını isteyerek Araştırmacı unvanlı personelin bilgi tecrübe ve deneyimlerinin optimum seviyede kamu yararına yönlendirilmesi, emeklerinin değerlendirilerek, mağduriyetlerinin giderilmesi, araştırmacı kadrosunun aktif hale getirilmesi, 657 sayılı Kanunun ilgili maddelerinde değişiklik ile mümkün olacağını öncelikli olarak

1-Maaşının dondurulması, son verilmesini

2-Şahsa bağlı hakların 3 yıl ile sınırlandırılmasının, kaldırılması

3-Kadrosunun (araştırmacı) hiyerarşide yerinin bulunmaması, nedeniyle suiistimale açık olması,

4-Araştırmacı unvanının, çoğu kurumda Şef unvanının özlük haklarına eş değer görüldüğünden bununİdari personel için En az Şube Müdürü , Mühendis kökenliler için Baş Mühendis olarak belirlenmesi ile daha verimli bir çalışma ortamına kavuşacaklarını bildirerek ,

sorunlarının çözümünü beklemektedirler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber