Görevi kötüye kullanmanın cezası düştü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2010 01:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Türk Ceza Kanunu'nun ''Görevi Kötüye Kullanma'' başlıklı 257. maddesinde değişiklik yapan 6086 sayılı kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni düzenlemeye göre, daha önce ''haksız kazanç'' olarak belirlenen suç tanımı, ''haksız menfaat'' olarak değiştirildi.

Ayrıca, ''görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir menfaat sağlayan kamu görevlisine'' verilen cezada indirim yapıldı. ''Bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır'' ifadesi ''altı aydan iki yıla kadar'' olarak düzenlendi.

Düzenlemede ''görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir menfaat sağlayan kamu görevlisi''ne, verilen cezada da indirime gidildi. Daha önce ''Altı aydan iki yıla kadar hapis cezası'' olarak belirlenen madde, ''üç aydan bir yıla kadar'' olarak değiştirildi.

''İrtikap suçunu oluşturmadığı takdirde, görevinin gereklerine uygun davranması için veya bu nedenle kişilerden kendisine veya bir başkasına çıkar sağlayan kamu görevlisi''nin, birinci fıkra hükmüne göre cezalandırılması öngörülüyordu. Değişiklik ile bu suçu işleyenlere ''Bir yıldan üç yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası'' verilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber