Bilim olimpiyatları ve proje çalışmaları ile ilgili ek ders ödemesi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ocak 2011 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu Benim Eserim-İlköğretim öğrencilerine Yönelik Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışması, Bilim Olimpiyatları ve Proje Yarışmaları hazırlık çalışmalarında yer alan öğretmenlere, Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkalığının 05.11.2010 tarih ve 2867 sayılı yazıları ile ders dışı eğitim çalışmaları kapsamında ek ders ücreti ödenecek.

Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın ?Ders dışı eğitim çalışmaları? başlıklı 17. maddesi; ? (1) Ders dışı izcilik, beden eğitimi ve spor çalışmaları, halk oyunları ve güzel sanatlarla ilgili dallar ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) koordinesinde ilköğretim -ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak yürütülen bilim olimpiyatları ve proje çalışmaları kapsamında(5) fiilen çalışma yaptıran öğretmenlere; aylık karşılığı ders, ek ders ve hazırlık ve planlama görevi saati sayısına bakılmaksızın, her bir saat çalışma karşılığında gündüz ücreti üzerinden, haftada azamî 6 saati geçmemek üzere, her bir ders saati başına 1 saat ek ders ücreti ödenir. Ancak, bir ders yılında bu kapsamda ödenecek toplam ek ders saati sayısı, okulun bir ders yılındaki toplam ders saati sayısının %5'ini geçemez. Bu etkinliklerde görev alacak öğretmenlerde aranacak nitelikler, her bir etkinlik için aranılacak en az öğrenci sayısı ile benzeri diğer hususlar Bakanlıkça belirlenir. Etkinlik programları okul müdürlüklerince hazırlanır ve millî eğitim müdürlüklerince onaylanır.

(2) Vekâleten atananlar dâhil yöneticilere, bu madde kapsamında ek ders görevi verilmez.? hükümleri kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak yürütülen Bu Benim Eserim- ilköğretim Öğrencilerine Yönelik Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışması, Bilim Olimpiyatları ve Proje Yarışmaları hazırlık çalışmalarında yer alan öğretmenlere aşağıdaki açıklamalara göre ek ders ödemesi yapılacak.

1. İlköğretim 6'ncı, 7'nci, 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik alarak yürütülen ?Bu Benim Eserim-ilköğretim Öğrencilerine Yönelik Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışması? MEB-TÜBİTAK arasında imzalanan 08.11.1004 tarihli Protokol kapsamında TÜBİTAK ile işbirliği yapılarak gerçekleştirilen bir faaliyet olduğundan ders dışı eğitim çalışmaları kapsamında değerlendirilecektir.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) koordinesinde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak yürütülen bilim olimpiyatları ve proje çalışmaları kapsamında ders dışı eğitim çalışmalarını kimlerin yürütebileceği, oluşturulacak grubun nicelik ve nitelikleri gibi hususların belirlenmesinde;

?Bu Benim Eserim-ilköğretim Öğrencilerine Yönelik Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışması?, için http://earged.meb.gov.tr/bubenimeserim adresinden. ?Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması? , "Ortaöğretim öğrencileri Arası Enerji Verimliliği Proje Yarışması?, ?Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı?, ?Ulusal Bilim Olimpiyatları? çalışmaları için ise http://www.tubitak.gov.tr/home.do?ot=1&sid=456&pid=453 adresinden ulaşılabilecek başvuru kılavuzlarında belirtilen açıklamalar esas alınacaktır.

Bu etkinlikler dışında TÜBİTAK koordinesinde, ders dışı eğitim çalışmaları kapsamında daha sonra yürütülmesi muhtemel etkinlikler, yürütülme aşamasında ayrıca duyurulacaktır.

2. Başvuru kılavuzlarında yer alan açıklamalara mutlaka uyulacak, kılavuzlarda yer alan uygulamaya ilişkin süreçler okul yönetimleri tarafından titizlikle takip edilerek; olimpiyat sınavlarının tamamlanmasından ve proje çalışmalarının fiilen bittiği tarihlerden sonra ek ders ücreti ödenmeyecektir.

Projeler için bölge ve final sergilerine (varsa) katılmaya hak kazanan projelerin danışman öğretmenlerine sergi tarihlerine kadar ödeme yapılmaya devam edilecek, elenen projeler için ise elendikleri tarihten sonra danışman öğretmenlerine ek ders ücreti ödenmeyecektir.

3. Valiliklerce görevlendirilen il koordinatörleri, Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığının 23.11.2004 tarihli ve 3715 sayılı Genelgesi (2004/88) gereği TÜBİTAK tarafından yürütülen çalışmaları da takip edeceklerdir.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber