Göç İdaresi Genel Müdürlüğü kuruluyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Ocak 2011 08:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

İçişleri Bakanlığı, göçle etkin mücadele için yeni bir yapılanmaya gidiyor. Başbakanlık'a gönderilen "Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Taslağı" ile İçişleri bünyesinde Göç İdaresi Genel Müdürlüğü oluşturulacak.

Göç politikalarının belirlenmesi amacıyla Başbakan'ın başkanlığında bir de Göç Politikaları Kurulu oluşturulması öngörülüyor.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulacak Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, göç alanına ilişkin politika ve stratejileri uygulayacak. Yabancıların Türkiye'ye giriş ve kalış sürelerini kontrol ederek, Türkiye'den çıkışları ile sınır dışı edilmelerini sağlayacak. İnsan ticareti mağdurlarının korunma işlemlerini de yerine getirecek. Göç Politikaları Kurulu, Başbakan başkanlığında toplanacak. Kurul, İçişleri, Dışişleri, Milli Eğitim, Bayındırlık ve İskan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Kültür ve Turizm bakanları ile ilgili devlet bakanlarından oluşacak. Genel müdürlükte yurtiçi ve yurtdışı teşkilatlarıyla birlikte 3 bin 651 kişi görevlendirilecek. Yeni oluşturulacak dairelerden biri de Entegrasyon ve İletişim Dairesi Başkanlığı. Yasal olarak Türkiye'de bulunan yabancılar ile uluslararası korumaya başvuran kişiler ve insan ticareti mağdurlarının toplumla olan sosyal, kültürel, hukuki ve ekonomik ilişkilerini kolaylaştıracak entegrasyon faaliyetlerini bu daire planlayacak. SEDAT GÜNEÇ ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber