MEB; Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri hakkında kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir

Milli Eğitim Bakanlığı, Bilişim Teknolojileri alanındaki öğretmenlerin norm kadro fazlası olmaları sebebiyle basında yer alan haberlere ilişkin olarak bir açıklama yayımladı. ?MEB'den bilişim teknolojileri öğretmenleri için basın açıklaması? başlıklı haberde yer alan, "4 ve 5. sınıflarında bulunan bilgisayar dersinin haftalık ders saati sayısı azaltıldı" açıklaması ile kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir. Ayrıntılar için tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Mart 2011 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, Bilişim Teknolojileri alanındaki öğretmenlerin norm kadro fazlası olmaları sebebiyle basında yer alan haberlere ilişkin ?MEB'den bilişim teknolojileri öğretmenleri için basın açıklaması? haberimizde yer alan açıklamada bulunmuştur.

Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı bu açıklamanın ;?Talim ve Terbiye Kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda ilköğretim okullarının 4 ve 5. sınıflarında Bilgisayar dersinin haftalık ders saati sayısının azaltılması, 6, 7 ve 8. sınıflarında ise seçmeli ders hâline getirilmesi sonucu oluşan kurum bazındaki norm fazlası öğretmenlerin il içinde ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına hizmetin gereği olarak yapılan atama ve formatör öğretmen olarak yapılan görevlendirmelerden kaynaklanmaktadır. Sözleşmeli öğretmenler, en az 15 saat derse girmek zorunda olduklarından formatör öğretmen olarak görev yapmaları mümkün değildir.? şeklindeki bölümü ilginçtir.

Milli Eğitim Bakanlığının açıklamasına göre;

1- Talim ve Terbiye Kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda ilköğretim okullarının 4 ve 5. sınıflarında bulunan Bilgisayar dersinin haftalık ders saati sayısının azaltılması sonucu,

2- ilköğretim okullarının 6, 7 ve 8. sınıflarında Bilgisayar dersinin seçmeli ders hâline getirilmesi sonucu,

Bilişim Teknolojileri alanındaki öğretmenler norm kadro fazlası durumuna düşmüşlerdir.

Talim ve Terbiye Kurulunun 04.06.2007 tarih ve 111 sayılı Kararı ile 2007 yılından itibaren uygulanmakta olan İlköğretim Okulları Ders Çizelgeleri, ?İlköğretim Okulları Haftalık Ders Çizelgesi? haberimizde yer verdiğimiz şeklinde iken, Talim ve Terbiye Kurulunun 20/07/2010 tarihli ve 75 sayılı Kararı ile 2010?2011 yılından itibaren uygulanacak olan İlköğretim Okulları Ders Çizelgeleri, ?İlköğretim, Ortaöğretim Ders Çizelgeleri ve Açıklamaları? haberimizde yer verdiğimiz şeklinde değiştirilmiştir.

İlköğretim Okulları Ders Çizelgelerini inceleyecek olursak;

Talim ve Terbiye Kurulunun 04.09.2001 tarih ve 339 sayılı kararı ile 2001 yılından itibaren uygulanacak olan İlköğretim Okulları Ders Çizelgeleri

Talim ve Terbiye Kurulunun 14.07.2005 tarih ve 192 sayılı Kararı ile 2005 yılından itibaren uygulanacak olan İlköğretim Okulları Ders Çizelgeleri

Talim ve Terbiye Kurulunun 04.06.2007 tarih ve 111 sayılı Kararı ile 2007 yılından itibaren uygulanacak olan İlköğretim Okulları Ders Çizelgeleri

Talim ve Terbiye Kurulunun 20.07.2010 tarihli ve 75 sayılı Kararı ile 2010?2011 yılından itibaren uygulanacak olan İlköğretim Okulları Ders Çizelgeleri

Milli Eğitim Bakanlığının; "Talim ve Terbiye Kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda ilköğretim okullarının 4 ve 5. sınıflarında bulunan Bilgisayar dersinin haftalık ders saati sayısının azaltılması ve ilköğretim okullarının 6, 7 ve 8. sınıflarında Bilgisayar dersinin seçmeli ders hâline getirilmesi sonucu Bilişim Teknolojileri alanındaki öğretmenler norm kadro fazlası durumuna düşmüşlerdir." şeklindeki açıklaması İlköğretim Okulları Ders Çizelgeleri ile uyuşmamaktadır.

Şöyle ki;

1-Talim ve Terbiye Kurulunun 20/07/2010 tarihli ve 75 sayılı Kararı ile ilköğretim okullarının 4 ve 5. sınıflarında bulunan Bilgisayar dersinin haftalık ders saati sayısı azaltılmamış tamamen ortadan kaldırılmıştır. Bununla da yetinilmeyip aynı zamanda 1, 2 ve 3. sınıflardaki Bilgisayar dersleri de kaldırılmıştır. Kısacası ilköğretim 1, 2, 3, 4 ve 5. sınıflarda hiç bilgisayar dersi bulunmamaktadır.

2- Talim ve Terbiye Kurulunun 20/07/2010 tarihli ve 75 sayılı Kararı ile ilköğretim okullarının 6, 7 ve 8. sınıflarındaki Bilgisayar dersi seçmeli ders hâline getirilmemiştir. Bu ders sürekli olarak seçmelidir. Hiçbir zaman zorunlu dersler arasında yer almamıştır.

MEB; ilköğretim okullarının 4 ve 5. sınıflarında bulunan Bilgisayar dersinin haftalık ders saati sayısı azaltıldı, 6, 7 ve 8. sınıflarındaki Bilgisayar dersi seçmeli ders hâline getirildi açıklaması ile kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber