'Sağlık nedeniyle ve istifa ile ayrılan Uzman Erbaşlar' eylem kararı aldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Mart 2011 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görevlerinden kendi isteğiyle ve sağlık nedenleriyle istifa etmiş uzman erbaşlar 8 aydır atamalarının Devlet Personel Başkanlığı tarafından onaylanmaması ve bütün kurumlara uzman erbaşlarla ilgili çalışma olduğunu belirten atamaları durdurmalarını içeren yazı göndermesi nedeniyle 09.03.2011 saat:10:00'da Sıhhiye Abdi İPEKÇİ parkında geniş katılımlı bir eylem yapma hazırlığına girdiler.

Bugüne kadar çaldıkları tüm kapıların yüzlerine kapandığını ifade eden uzman erbaşlar son çare olarak eylem yapmak zorunda olduklarını ifade ettiler.

Peki bu aşamaya nasıl gelindi?

Bilindiği üzere; Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığının 28.07.2009 tarih ve 27302 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan , 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununa Tabi Olarak İstihdam Edilen Uzman Erbaşların Diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Atanmalarına İlişkin Tebliğ'in 5'inci paragrafının 2'nci maddesi, ?3269 sayılı Kanuna göre Uzman Erbaş kadrolarında istihdam edilmeleri sebebiyle 657 sayılı Kanunun 54 üncü maddesi de dikkate alınarak azami adaylık süresi kadar çalışmış ve kendi istekleriyle sözleşmelerini feshetmiş olmak kaydıyla Uzman Erbaşların, 657 sayılı Kanunun 97 nci maddesinde belirtilen sürelere tabi olmaksızın yürürlükteki Başbakanlık genelgeleri çerçevesinde açıktan atama izni alınması suretiyle aynı Kanunun 92 nci maddesine göre koruma ve güvenlik görevlisi kadroları ile kurumların görevde yükselme yönetmeliklerinde bu düzeyde belirledikleri diğer kadrolara atanmaları hizmet ihtiyaçları göz önünde bulundurularak kamu kurum ve kuruluşlarının takdirinde bulunmaktadır.? hükmünü getirmiştir.

Ayrıca, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 92'nci maddesinin üçüncü fıkrası, ?657 sayılı Kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, boş kadro bulunmak ve gireceği sınıfın niteliklerini taşımak kaydı ile bu Kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilirler.? hükmünü getirerek, diğer personel kanunlarına tabi personelden, kendi istekleriyle görevinden ayrılmış olanların mezkûr Kanuna tabi kurumlardaki kadrolara atanma imkânı sağlanmıştır.

Sonuç olarak bu çerçevede, iki yıl süreyle çalışmış ve kendi isteğiyle sözleşmelerini feshetmiş olanların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 97'nci maddesinde belirtilen bekleme sürelerine tabi olmaksızın, Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte koruma ve güvenlik görevlisi kadrosu yer almamakla birlikte kurumların memur ve görevde yükselme yönetmeliklerinde bu düzeyde belirledikleri diğer kadrolara ilgili kurum veya kuruluşun takdiri ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün 23.02.2007 tarih ve B.05.0.MAH.0.71.00. 01/903/4814(2007/25) sayılı personel atamasına ilişkin Genelgesinde de belirtildiği üzere belediye ve bağlı kuruluşları ile mahalli idare birliklerinin boş kadrolarına yapılacak atamaların 22/07/2007 tarihinde yürürlüğe giren Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik hükümlerine göre izin alınmaksızın yapılacağı hükmü de dikkate alınarak açıktan atamaları yapılabilecektir.

denmesine rağmen, Devlet Personel Başkanlığı uzman erbaşların başvurduğu tüm kamu kurum ve kuruluşlarına atamalarını durdurmaktadır.

Atamaları onaylanmayan uzman erbaşlar başta Devlet Bakanı Hayati Yazıcı olmak üzere başvurdukları bütün yetkililerden olumsuz yanıt aldılar.Çaldıkları her kapı yüzlerine kapanan sayıları 10.000 kişiyi bulan aileleri ile birlikte 30.000 leri aşan, hakları olduğu halde hiçbir kamu kurumu tarafından işe alınamayan istifa etmiş veya sağlık nedeni ile sözleşmesi yenilenmeyen uzman erbaşlar artık kaybedecekleri hiçbir şey olmadığını ifade ederek 09.03.2011 saat:10:00'da Sıhhiye Abdi ipekçi parkı Ankara da toplanıp bu haksız muameleyi protesto etme kararı aldılar.

DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI kurumların kabul ettiği kişilerin atamasını, gerekçe göstermeksizin onaylamıyor ve itiraz edecek makam bulamıyoruz diyerek aylardır maduriyetini ifade eden uzman erbaşlar Bütün basın yayın organlarınıda eylemlerine davet ederek eyleme destek çağrısı yaptılar.

Hiçbir siyasi düşünce hiçbir ideoloji ile alakaları olmadığını belirten uzman erbaşlar

Sadece çocuklarımızın rızkının peşindeyiz dağdan inen teröriste tanınan hakkın üniformasını çıkartan askerede tanınması çağrısı yapmaktan başka bir amaçları olmadığını belirttiler.

Tow_milan

Memurlar net askeri personel forumu editörü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber