Emekli Yarbay AK Parti'den aday adayı oldu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Mart 2011 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Rize milletvekili aday adayı emekli Yarbay Hızır Keskin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde 10 yıl süreyle görev yaptığını belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine görev vermesi halinde Kürt sorununun çözümüne ciddi katkı sağlayacağını düşündüğünü söyledi.

2 yıl önce Tunceli Asayiş Komutanı olarak görev yaparken TSK' dan emekliye ayrılan ve Ankara'da avukat olarak çalışan emekli Yarbay Hızır Keskin, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında, memleketi Rize'den Ak Parti aday adayı olduğunu söyledi. Keskin, Doğu ve Güneydoğu illerinde 10 yıl süreyle görev yaptığını ve bölgenin sorunlarını iyi bildiğini belirterek, "Televizyonda seyrediyorum. Bizim komutanlarımız, paşalarımız çıkıp açıklama yapıyorlar. İnanın çoğu o bölgeyi bilmez, görmemiştir. Ama bir şekilde açıklama yapıyorlar.

Güneydoğu bölgesindeki aydın kesim de çıkıp açıklamalar yapıyor. Onların yaptıkları açıklamalar da gerçekleri yansıtmıyor. Başbakanımız tercih eder bana görev verirse, bu konuda ciddi katkı sağlayacağımı düşünüyorum. Bu konuyu çözecek siyasi iradenin her kesimden kabul görmesi gerekiyor. Diğer partilere baktığımızda CHP belli bölgelerde var. MHP belli bölgelerde var. Ama Ak Parti bugün ülkenin her kesiminde oy alabilen bir parti. Güneydoğu'da BDP varsa ondan daha çok Ak Parti var. Bu işi çözecek partinin Ak Parti olduğuna inanıyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber