Tayinine kızıp istifa eden kaymakam bağımsız aday oldu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Mart 2011 17:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA Vali Yardımcılığına geçici görevlendirme ile atanan ancak görev yerine gitmeyi kabul etmeyen ve son çıkan kararnameyle Aydın Vali Yardımcılığına atandıktan sonra istifa eden, Antalya'nın Kemer İlçesi eski Kaymakamı Bayramali Köse, memleketi Rize'den bağımsız milletvekili adayı oldu.

İçişleri Bakanlığı'nın 2009 yılındaki Kaymakamlar Kararnamesi ile Kemer Kaymakamlığı'na atanan Bayramali Köse, geçen 18 Şubat'ta geçici görevlendirmeyle Antalya Vali Yardımcılığına atandı. Antalya'ya gitmeyi kabul etmeyen Köse, Resmi Gazete'de 9 Mart tarihinde yayımlanan bir kararnameyle Aydın Vali Yardımcılığına atandığını öğrenince 1 gün sonra memuriyetten istifa etti. Memleketi Rize'den bağımsız milletvekili adayı olan Bayramali Köse, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'nde basın toplantısı düzenledi.

Köse, yirmi yıllık mülki idari amirliği görevinde uğradığı haksızlık sonrası herkesten farklı bir şekilde tepki vererek önce basın açıklaması yaptığını, sonra da istifa ettiğini belirterek, "Sebebini hala anlamadığım bir şekilde mağdur edilmeye çalışıldım. 10 Mart tarihinde basın açıklaması yaptığımda milletvekilliği adaylığı hiçbir şekilde gündemimde yoktu. İstifamdan 16 saat önce gündemime aldım. 10 Mart tarihi saat 16.00 itibariyle meslek hayatımı noktaladım. Rize'den bağımsız ve bağlantısız milletvekili adayı olmak üzere yola çıktım. Şu an için Rize'nin tek milletvekili adayı benim. Diğer adayların onaya ihtiyacı var" dedi.

MESUT YILMAZ'IN GÖRÜŞÜNÜ ALACAĞIM

Ak Parti'ye Rize'den eksi bir yaptırmaya geldiğini ifade eden Bayramali Köse, şunları söyledi:

"AK Parti'nin iktidarından, mevcut gidişattan, düzensizlikten ve haksızlıklardan rahatsız olan tüm hemşehrilerimin demokratik namusu olan oylarına talibim. Rize bağımsız milletvekilimiz Mesut Yılmaz başta olmak üzere eski Rize milletvekillerimizin ve büyüklerimin görüşlerini alarak, hemşehrilerime danışarak yol haritamı belirleyeceğim. Ancak bağımsız milletvekili adaylığından vazgeçmem söz konusu değil" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber