Maliye Bakanlığı, VHKİ kadrosuna atama şartlarını yeniden düzenledi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Mart 2011 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığının, 2006 yılında yayımlanan görevde yükselme yönetmeliğine göre, Bilgisayar İşletmeni ile Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni unvanlarına yapılacak atamalarda, görevde yükselme suretiyle yapılacak atamalardan farklı bir usul benimsenmişti.

Yönetmeliğin 36. maddesinin 4. fıkrasında yapılan düzenlemeye göre, yazılı ve uygulamalı sınav yapılmaktaydı. Yapılacak sınava ise sadece "Memur, Veznedar, Tahsildar, Ambar Memuru, Santral Memuru ve Sekreter unvanında" bulunanlar başvurabilmekteydi.

İKİ YILLIK YÜKSEK OKLU MEZUNU OLAN TÜM MALİYE PERSONELİ VHKİ SINAVINA BAŞVURABİLECEK

19 Mart 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme ile bu yöntem değiştirilmiş ve VHKİ ile bilgisayar işletmeni kadrosuna yapılacak atamalarda, normal görevde yükselme prosedürü kapsamına alınmıştır. Buna göre, VHKİ ve bilgisayar işletmeni kadrosuna yapılacak atamalarda, görevde yükselme duyurularında yer alacak; bu kadrolara başvurabilmek için "En az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak," yeterli olacaktır. Ayrıca; Şoför kadrosunda görev yapan personelin en az üç yıl, Koruma ve Güvenlik Görevlisi kadrosunda görev yapan personel ile Yardımcı Hizmetler Grubunda görev yapan personelin en az beş yıl hizmetinin bulunması gerekmektedir.

MEMUR SINAVSIZ OLARAK VHKİ OLARAK ATANBİLECEK

Ayrıca yapılan düzenleme ile VHKİ ile bilgisayar işletmeni unvanı "Memur, Veznedar, Tahsildar, Ambar Memuru, Santral Memuru ve Sekreter unvanları" sırasına alındığı için, yönetmeliğin 37. maddesinde yer alan "(10) Bu Yönetmeliğin 31 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendinde sayılan unvanlar arasındaki geçişler sınavsız yapılır" şeklindeki hüküm gereğince, sayılan unvanların sınavsız olarak VHKİ veya bilkgisayar işletmeni kadrosuna atanması mümkündür.


VHKİ kadrosunun önemi nedir?

Kamu kurumlarında, VHKİ kadrosuna geçişler genel olarak personele taltif şeklinde yürütülmektedir. Zira bu kadroya atanan memurların maaşlarında 40-50 YTL'lik artış olmakta, bunlar 5. derecenin altına inebilmekte ve yeşil pasaport alabilme imkanına kavuşmaktadır. Personeli ile Maliye Bakanlığı arasında sıkışan kurumlar, bu şekildeki uygulama ile hem personelinin ve hem de personeli temsilen sivil toplum örgütlerinin gönlünü almaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber