Matematik dersi öğretmenlerine temininde güçlük zammı ödenir mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Nisan 2011 01:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

17/4/2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karar" ve eki cetvellerin uygulanmasına 2011 yılında da devam olunmaktadır.

Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Kararın "1 Sayılı Cetveli"nin, "İş Güçlüğü, İş Riski, Temininde Güçlük ve Mali Sorumluluk Zammı" kısmındaki "(D) Eğitim Ve Öğretim Hizmetleri Bölümü"nde;

"1- Başöğretmen ve Uzman Öğretmen unvanını kazanmış olanlara da Öğretmen için yukarıda öngörülen puanlar uygulanır.
2- Cezaevlerinde görevli öğretmenlere (450) puan iş riski zammı ödenir.
3- Başöğretmen, Uzman Öğretmen ve Öğretmenlerden belleticilik görevi verilenlere ayrıca (100) puan iş güçlüğü zammı ödenir.
4- Esas ve usulleri ilgili Bakanca tespit edilecek değerlendirmeye göre seçilmek suretiyle;
A) Anadolu Liseleri, Anadolu Meslek Liseleri, Polis Koleji ile Askeri Liselerde görevlendirilmiş veya görevlendirilecek;
a) Müdür, Müdür Yardımcılarına,
b) Yabancı dil dışındaki dersleri yabancı dille okutan öğretmenlere,
c) Yabancı dil öğretmenlerine,
d) Fen Grubuna dahil ders öğretmenlerine,
B) Fen Liselerinde görevlendirilmiş veya görevlendirilecek Müdür, Müdür Yardımcıları, Fen Grubuna dahil ders öğretmenlerine,
değerlendirme sonuçlarına dayanılarak, Bakan Onayı ile (500) puana kadar temininde güçlük zammı ödenir." hükümleri bulunmaktadır.

Temininde güçlük zammının sadece Fen Grubuna dâhil ders öğretmenlerine ödenmesi matematik branşı ders öğretmenlerine ödenmemesi hususu Türk Eğitim Sen tarafından 09/02/2009 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığına bildirilmiş Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü gönderdiği 13/02/2009 tarih ve 17247 sayılı cevabi yazıda, matematik dersi öğretmenlerine Temininde güçlük zammı ödemesinin yapılmadığını belirtmiştir. Ancak 05.02.2009 tarih ve 7493 sayılı yazı ile 05.05.2006 tarih ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararındaki I sayılı cetvelin (D) Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Bölümü Not A ve B'de geçen "Fen grubuna dâhil ders öğretmenlerine ibaresi "Matematik ve Fen Grubuna dâhil ders öğretmenlerine olarak" değiştirilmesi için Maliye Bakanlığına teklif yazısı göndereceklerini açıklamışlardır.

O tarihten bu güne kadar herhangi bir değişiklik olmamıştır.

Cetvellerde değişiklik olmadığı için, matematik dersi öğretmenleri, bugün itibariyle, temininde güçlük zammı alamayacaktır.

Ahmet Kandemir
Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber