MEB, sözleşmelilerin başvurularını MEBBİS'ten alsın?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Haziran 2011 00:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

632 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin yayımlanmasının ardından herkes ne yapacağını sormaya başlamıştır. Başvuru dilekçeleri yayımlanmıştır. (Tıklayınız)

Öğretmenler de haklı olarak bugün itibari ile dilekçeleri kurumlarına vermeye başlamışlardır. Çünkü başvuru süreci ve 30 günlük süre işlemeye başlamıştır.

70 bin öğretmenden dilekçe almak, kaydetmek, ilçelere, illere ve bakanlığa göndermek hem maliyetli hem de teknoloji çağında çağdışı bir uygulamadır.

Bu nedenle bakanlığın kısa sürede açıklama yaparak, başvuruları MEBBİS üzerinden yani elektronik ortamda alacağını duyurmalıdır.

Sözleşmeli öğretmenlerimizin de MEBBİS şifreleri vardır. Kişisel olarak yapılacak başvurular sonucunda kurumlar, ilçeler ve İller tarafından sistemde onaylama işlemleri gerçekleştirilir ve bakanlık tarafından da onaylandıktan sonra kişilerin kararnameleri düzenlenerek kurumlara gönderilir.

Bunun için MEB'in yasal sınırın son anına kadar beklemesine gerek yoktur. Yani 60günlük süre beklenmeden sözleşmeliden kadroya geçişler tamamlanır ve MEB yeni alım yapacağı öğretmen kadroları için planlama yapabilir, düğmeye basabilir.

Bu uygulama diğer bakanlıklara da belki örnek teşkil edebilir.

MEB bu noktadaki düzenlemeyi derhal yapmalı yapmayacaksa da başvuru süreci ile ilgili bilgilendirme ve takvim yayımlamalıdır.

MEB'in bundan böyle sözleşmeli öğretmen alınmayacağına ilişkin kararını alkışladığımızı, Bakan Sayın ÇUBUKÇU'nun 15bin sözleşmeli alım sözünü tutmak adına 15bin kadrolu alımını, bakanımızın sözünün yerde kalmaması, devlet ciddiyetinin korunması ve ümit verilenlerin mağdur edilmemesi adına beklediğimizi belirtiriz?

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber