SBS'de 5 yıllık eğitim uygulayan okullar

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Temmuz 2011 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SBS Tercih rehberi-6

Beş beşlik liseler

SBS'de tercih heyecanı sürüyor. Uğur Dershanesi uzmanları Anadolu liseleri içinde hazırlık sınıfı olan ve beş yıl eğitim verip farklı program uygulayan okulları adaylar ve veliler için derledi

İSTANBUL LİSESİ

TARİHÇE: Şems-ül Maarif olarak 1884'te açıldı. 1910'da İstanbul Lisesi adını aldı.

EĞİTİM ÖĞRETİM DURUMU: Okulda 35'i Alman, 40'ı Türk 75 öğretmen bulunuyor. Öğretim süresi 1 yıl Almanca hazırlık olmak üzere toplam 5 yıl.

ÖĞRETİM DİLİ: Almanca. İkinci yabancı dil İngilizcedir. Hazırlık sınıfında 23 saat Almanca, 4 saat İngilizce, 9. sınıfta 6 saat Almanca ve 2 saat İngilizce, 10. sınıfta ise 4 saat İngilizce ders veriliyor.

UYGULADIĞI FARKLI PROGRAM: ABİTUR başta Almanya olmak üzere AB ülkelerindeki üniversitelere sınavsız geçiş hakkı sağlıyor.

OKULUN ÜNLÜLERİ: İhsan Sabri Çağlayangil, Fuat Köprülü, Necmettin Erbakan, Mesut Yılmaz, Erol Evgin, Avni Dilligil, Münir Özkul.

İLETİŞİM BİLGİLERİ: Türkocağı Cad. No:4 Cağaloğlu (0212) 514 15 70

KABATAŞ LİSESİ

TARİHÇE: 1909 yılında Kabataş 'Mekteb-i İdadisi' adıyla öğretime başladı.1992'de karma eğitime geçildi. 1998'de Anadolu Lisesi statüsüne alındı.

EĞİTİM ÖĞRETİM DURUMU: Biri yabancı, 55 öğretmeni var.

ÖĞRETİM DİLİ: İngilizce ve Almanca. İkinci yabancı dil Fransızca, İngilizce, Almanca.

UYGULADIĞI FARKLI PROGRAMI: Avrupa Dil Portfolyosu uygulanıyor. Yurt- dışında okumak isteyen öğrecilere uluslar- arası geçerliliği olan bir sınav uygulanıyor.

OKULUN ÜNLÜLERİ: Hakkı Devrim, Hasan Pulur, Küçük İskender,Ömer Kavur, Özdemir Asaf.

İLETİŞİM BİLGİLERİ: Çırağan Cad.

No: 40 Ortaköy, (0212) 260 48 70-71

KADIKÖY ANADOLU LİSESİ

TARİHÇE: Maarif Koleji olarak 1955'te eğitime başladı.

EĞİTİM ÖĞRETİM DURUMU: Pansiyonlu okul gündüzlü ve karma 1 yıl hazırlık, 4 yıl lise olmak üzere 5 yıl eğitim veriyor.

ÖĞRETİM DİLİ: İngilizce. İkinci yabancı dil Almanca ve Fransızca

OKULUN ÜNLÜLERİ: Savaş Karakaş, Ceyda Düvenci, Acun Ilıcalı, Emre Aköz,

İLETİŞİM BİLGİLERİ: Dr. Esat Işık Cad. Moda / Kadıköy

Telefon: (0216) 345 09 44

Faks: (0216) 337 05 98

www.kadikoyanadolulisesi.k12.tr

VEFA LİSESİ

TARİHÇE: Vefa Lisesi, 1872'de Mekteb-i Mülkiye'nin bünyesinde Mülkiye idadisi sınıfları olarak eğitime başladı. Eğitim tarihinde 'ana dille öğretim yapan ilk lise' ve 'İlk Mülkiye Lisesi' özellikleriyle yer aldı.1924'te Vefa Erkek Lisesi oldu.

EĞİTİM ÖĞRETİM DURUMU: Hazırlık ve 4 yıl olmak üzere toplam 5 yıl.

ÖĞRETİM DİLİ: Türkçe. Birinci yabancı dil olarak İngilizce, ikinci yabanci dil olarak da Almanca dersleri veriliyor.

OKULUN ÜNLÜLERİ: Mehmet Akif Ersoy, Hasan Ali Yücel, Şemsettin Günaltay, Hüseyin Cahit Yalçın, Peyami Safa, Yusuf Ziya Ortaç, Elif Naci, Uğur Dündar, Kemal Sunal, Şener Şen, Nejat Ekrem Basmacı

.İLETİŞİM BİLGİLERİ: Dedeefendi Cad. No:5 Şehzadebaşı

(0212) 527 38 72

www.vefa lisesi.k12.tr

İSTANBUL CAĞALOĞLU ANADOLU LİSESİ

TARİHÇE: 1911 -1933 yılları arasında İnas İdadisi, 1933-1983 yılları arasında Türkiye'nin ilk 'Kız Lisesi' olarak hizmet verdi.1983'te Cağaloğlu Anadolu Lisesi adını aldı.

EĞİTİM ÖĞRETİM DURUMU: Eğitim hazırlıkla birlikte 5 yıl. Sınıf başına 3 ila 30 arasında öğrenci düşüyor. 70 öğretmen görev yapıyor.

ÖĞRETİM DİLİ: Almanca dersleri, Alman Bölüm Başkanlığı'nın koordinasyonuyla Köln'deki Bundesvervvaltungsamt tarafından görevlendirilmiş 6 Alman öğretmenle yürütülüyor.Öğrencileri, eğitimlerinin sonunda Deutsches Sprachdiplom (DSD) C1 veya B1 alabiliyor.

GALATASARAY LİSESİ

TARİHÇE: Kuruluşunda ''Galata Sarayı Hümayun Mektebi'' adıyla da bilinen okul Enderun'a üst düzeyde eğitimli görevli yetiştirildi.1820 yılında ''Galata Sarayı Menderesi'' adını alarak tıbbiye ve askeri kışla olarak kullanıldı. Sonraki yıllarda Osmanlılarda Batılaşma ve Tanzimat uygulamalarının sembolü oldu.1868 yılında 'Mekteb-i Sultaniye'' adıyla yeniden faaliyete geçerek Fransa'daki lise eğitimine denk öğrenci yetiştirmeye başladı.1924 yılından beri''Galatasaray Lisesi'' adını alarak eğitimine devam etmektedir.

EĞİTİM DURUMU: 8'i yabancı, toplam 69 öğretmen görev yapmaktadır. Öğretim süresi 1 yılı hazırlık olacak şekilde 5 yıldır.

ÖĞRETİM DİLİ: Fransızca öğretim yapmaktadır. Bunun yanı sıra sınıfında seçmeli İngilizce, lise öğretim boyunca da İtalyanca ve Latince dersleri verilmektedir.

Acaba istediğim okula girecek miyim?

SORU: Ben Soner. OYP 461,413, başarı sırası 32.905. İstanbul'daki hangi Anadolu liselerine girebilirim? Ayrıca diğer illerde hangi fen liselerine girebilirim. Bir de yeni açılan puansız fen liselerini nasıl sıralamam gerekiyor?

CEVAP: Sanırım fen lisesini daha çok istiyorsunuz. Bu sıralama ile Edirne Keşan Fen, Isparta Yalvaç Fen liselerine yerleşebilirsiniz. Ancak bunun yanında İstanbul'da Anadolu liselerine yerleşme şansınız yüksek. Bizce Anadolu Lisesi'nde okumalısınız.

Bilimi müzede öğreniyorlar

Türkiye'nin ilk Çocuk Bilim Müzesi, Bahçeşehir Koleji'nde minik öğrencileri bekliyor. Bahçeşehir Koleji Çocuk Bilim Müzesi, 3-12 yaş grubu çocuklara bilimi sevdirmek ve onların fen, teknoloji, matematik ve müzik gibi disiplinlerde hayal güçlerini ve merak duygularını harekete geçirmek için zengin öğrenme ortamları sunuyor. Bahçeşehir Koleji Bahçeşehir Yerleşkesi Genel Müdürü Yrd.Doç.Dr.Sinem Vatanartıran, 'Öğrenmenin sadece sınıfta olduğu dönem sona erdi. Okullarımızın her bir mekanı, yaşayan, canlı ve interaktif öğrenme ortamlarıyla donatılmalı. Bilgi tek başına yeterli değil, kullanıldıkça ve transfer edildikçe bir anlam kazanır. Çocuk Bilim Müzesiyle öğrencilerimizin anaokulu çağından itibaren gerçekten öğrenmelerini sağlıyoruz' diye konuştu.

SORU: Sınava Ankara'dan katıldım ve tercihlerimi Ankara'dan yapacağım. Genel başarı sırası 74.786. Puanım 437.228. Bu sonuçlara göre özellikle Aydınlıkevler Anadolu - Kalaba Anadolu ile Yıldırım Beyazıt Anadolu Liselerine yerleşme şansım olur mu? Tercih Listemiz nasıl olmalı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Kolay Gelsin...

CEVAP: Sizin başarı sıranız 75 binlerde. Oysa adı geçen okullara son yerleşen öğrencinin başarı sırası 34 bin, 46 bin ve 49 bin. Bu durumda başarı sıranız bu okullara uzak duruyor. Ancak bu okullara yedek olabilirsiniz. Sizin yerleşme aralığınız Çağrı Bey Anadolu ile Fatih Anadolu Lisesi arasında.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber